Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arsenal protiv Chelsea, Liverpool protiv Manchester Uniteda: dva velika dvoboja između četiri prvoplasirane ekipe u engleskom prvenstvu na programu su u nedjelju te će vjerojatno zasjeniti sve ostale susrete u 17. kolu.


Arsenal, Manchester United i Chelsea su podijelili sve naslove prvaka od 1992., osim jednog - Blackburn je bio prvak 1995. Liverpool još uvijek 'trči' za svojim naslovom, prvim nakon 1990.

Vezani članci Noel Gallagher (Foto: Getty) Noel Gallagher razbjesnio engleske navijače, oni ga izviždali: "Nogomet se ne vraća kući. Vi to znate, i ja to znam!" Slika nije dostupna Krvava kiša padala u Rusiji, Englezi tvrde da je kriva njihova pobjeda u crvenim dresovima

Ova nedjelja se u Engleskoj zove "Grand Slam nedjelja - trka prvaka", a taj naziv dosta govori o nevjerojatnoj moći ta četiri kluba (financijskoj, u prvom redu). Ali bi se također mogao konačno vidjeti jasnije vrh hijerarhije.

Manchester City Sven-Goerana Erikssona dosta je dugo "mutio" idilu na vrhu ljestvice, ali su se stvari vratile u normalu nakon 15 kola i sada više ništa ne remeti predvidljivu hijerarhiju.

Te četiri ekipe dijeli sedam bodova. Arsenal je prvi sa 37 bodova u 16 utakmica, a Liverpool četvrti sa 30 bodova ali i utakmicom manje.