Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Da Silva je imao sreće jer mu je prijetila amputacija stopala!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eduardo da Silva nakon brutalnog je starta Martina Taylora mogao čak i ostati bez stopala, tvrdi jedan engleski specijalist. Osteopat i fizioterapeut Tim Allardyce rekao je za metro.co.uk da je bilo kojim slučajem u Eduardovom slučaju došlo do bilo kakvog vremenskog otezanja sa saniranjem stravične ozljede i operacijom, krajnji rezultat mogla biti amputacija donjeg dijela noge.

Allardyce je se specijalizirao liječeći vrhunske atletičare, a među imenima klijenata su brojni olimpijci, nogometni internacionalci i svjetski prvaci. Allardyce ima reputaciju da od dobrih čini vrhunske sportaše. - U ovakvim slučajevima lako se izgubi stopalo. Kada se radi o ovako drastičnoj dislokaciji stopala, krvne žile trpe strašna oštećenja, a to je vrlo, vrlo nezgodna situacija, kaže Allardyce.

Pročitajte i ovo Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..." Slika nije dostupna kažnjena je Kirurginja amputirala pacijentu krivu nogu: "Jednostavno ne znam zašto"

- Kost treba isti čas namjestiti u njezin prirodan položaj i izvesti hitnu operaciju kako bi se sačuvalo stopalo, objašnjava.

Allardyce se slaže s mišljenjem drugih stručnjaka da će Eduardov oporavak biti dug. No, upozorava i da se možda nikada neće potpuno oporaviti.

- Zamislite najgore moguće istegnuće gležnja i uvećajte ga još desetak puta i onda ste tamo gdje se sada nalazi Eduardo da Silva. 

Eduardove kosti će s vremenom zacijeliti, no problem je u okolnom tkivu, oštećenim ligamentima i tetivama.

"Pred njim je vrlo težak posao kako bi osnažio gležanj i ponovno se vratio u formu koja mu je potrebna da bi igrao međunarodni nogomet. Hoće li to uspjeti, nisam baš siguran", dodao je britanski stručnjak. 

Uspije li se Eduardo fizički oporaviti, ostat će upitna psihološka blokada koju će proslavljeni nogometaš imati jer strah i trauma koju je prošao može ga sasvim udaljiti s terena. 

Još o temi:

>> Eduardo dolazi na rehabilitaciju u Hrvatsku?

>> Video: Procurio šokantan snimak Taylorove brutalnosti nad Eduardom

>> Dudu: Sjećam se samo svoje noge, okrenute na drugu stranu. A Tayloru opraštam...

>> Peticija: Tisuće navijača iz cijelog svijeta traže doživotnu zabranu igranja za Taylora

>> Eduardo uspješno operiran, oporavak bi se mogao produljiti i na godinu dana!

>> Eduardo: 'Hvala svima za silnu podršku, to mi zaista puno znači u ovim trenucima!'

>> 'Tayloru treba zabraniti igrati nogomet, bio je to najbrutalniji start koji sam ikada vidio!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene