Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dudu: Sjećam se samo svoje noge, okrenute na drugu stranu. A Tayloru opraštam...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i Arsenala, Eduardo da Silva po prvi put nakon teške ozljede i operacije u Birminghamu obratio se javnosti. Brazilac s hrvatskom putovnicom u razgovoru za internetsku stranicu Arsenala osvrnuo se na tešku ozljedu i dugotrajan oporavak koji je pred njim.

"Ne sjećam se najbolje trenutka u kojem sam stradao, a ne želim to niti gledati na televiziji i novinama. Jedino se sjećam da sam pao, pogledao sam prema stopalu, a ono je bilo okrenuto na suprotnu stranu. Sve ostalo je jedna velika crnina," kazao je Eduardo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eduardo: Donjeck me strašno podsjeća na Zagreb Slika nije dostupna Wenger tuguje za Eduardom...

 "Koliko se sjećam, Taylor nije dolazio. Ali tko zna, bio sam pod narkozom. Ne krivim ga, takav je život. Jebiga, takve se stvari događaju u nogometu. Naravno da bih prihvatio njegovu ispriku, znam da nije bilo namjerno.", kaže Dudu. 

>> Video: Procurio šokantan snimak Taylorove brutalnosti nad Eduardom

>> Eduardo: 'Hvala svima za silnu podršku, to mi zaista puno znači u ovim trenucima!'

>> Eduardo uspješno operiran, oporavak bi se mogao produljiti i na godinu dana!

>> Peticija: Tisuće navijača iz cijelog svijeta traže doživotnu zabranu igranja za Taylora

Hrvatski reprezentativac je svjestan kako ga očekuje višemjesečni oporavak, no Dudu ne gubi nadu niti optimizam.

"Svjestan sam da me očekuje pauza, još uvijek nije jasno koliko će trajati oporavak. Međutim, nisam zabrinut za svoju budućnost."

"Vjerujem u oporavak i sada ću svoju koncentraciju i volju usmjeriti kako bi se što prije oporavio," rekao je Eduardo zahvalivši se medicinskoj službi Arsenala na brzoj intervenciji, te liječnicima bolnice Selly Oak u kojoj je operiran.

"Moram naglasiti kako su me iznimno dirnule poruke u kojima mi brojni navijači sa svih strana svijeta žele što brži oporavak," poručio je na koncu napadač hrvatske vrste.

"Želim zahvaliti HNS-u, stručnom stožeru, suigračima koji su me zvali i brinuli se za moju karijeru. Zahvaljujem i novinarima, navijačima i svima koji su me podržali i hrabrili putem interneta."

"Osjećam se dobro, danas me ništa ne boli za razliku od jučer kada sam trpio strašnu bol. Žao mi je što se nikome nisam javljao, oprostite, ali bolovi su bili neizdrživi."

Njegov 25. rođendan proteći će bez slavlja, no najvažnije mu je da su obitelj i prijatelji uz njega.

"Slavlja neće biti, no i ne treba mi poseban poklon. Njega sam već dobio. To je moja obitelj."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene