Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić ipak nije izabrana za najbolju atletičarku svijeta, međutim mlada Splićanka se može utješiti nagradom za najbolji rezultat godine.


Nagrada za najbolju atletičarku godine u izboru Međunarodne atletske federacije pripala je Etiopljanki Meseret Defar, svjetskoj rekorderki i prvakinji na 5.000 metara, dok kod atletičara ovu prestižnu nagradu dobio američki šprinter Tyson Gay, svjetski prvak na 100 i 200 metara.

Vezani članci Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Slika nije dostupna Glasujte za Blanku u izboru za atletičarku godine!

Etiopljanka je slavila ispred švedske sedmobojke Caroline Kluft i naše Blanke Vlašić, dok je Gay pobijedio u društvu Haile Gebrselassiea i Kineza Liu Xianga. Gay i Defarova su dobili i 100.000 dolara nagrade.

Blanka je sa preskočenih 2.07 metara iz Stockholma dobila nagradu za "rezultat godine", dok je u muškoj konkurenciji ta nagrada pripala Jamajčaninu Asafi Powellu za novi svjetski rekord na 100 metara - 9,74.

IAAF najbolje atletičare godine bira od 1988. godine kada su slavili Carl Lewis i Florence Griffith-Joyner.