Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić objavio tko će u Makedoniju i Englesku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis 24 igrača na koje računa za posljednja dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. protiv Makedonije 17. studenoga u Skopju i Engleske četiri dana kasnije na Wembleyu.

Bilić je kazao kako uopće ne razmišlja o utakmici s Engleskom jer je njegova pažnja usmjerena isključivo na utakmicu protiv Makedonije. Ta će utakmica, rekao je, biti izuzetno teška, no vjeruje da ima kvalitetniju i ambicioznu momčad koja će i u Skopju i u Engleskoj ići na pozitivan rezultat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri gola za tri boda Slika nije dostupna SP 2010: Hrvatska u skupini opet s Englezima

Naš izbornik ne može računati na napadače Boška Balabana i Igora Budana, te je umjesto njih pozvao najboljeg strijelca HNL-a Nikolu Kalinića kojeg će, u slučaju povoljnog ishoda utakmice u Skopju "vratiti" izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću za važnu utakmicu protiv Azerbejdžana. 

Reprezentacija će se okupiti 11. studenog u 19 sati u hotelu "Sheraton" otkuda se kreće u stalnu bazu u Čateške toplice.

U utakmicama protiv Makedonije i Engleske Hrvatskoj je dovoljan jedan bod za osiguranje plasmana na EURO u Austriji i Švicarskoj.

Bilićev popis za Makedoniju i Englesku:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Vedran Runje (Lens), Mario Galinović (Panathinaikos)

OBRANA: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borusia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno), Dino Drpić (Dinamo), Hrvoje Vejić (Tom)

VEZNI RED: Niko Kovač (Red Bul Salzburg), Luka Modrić (Dinamo), Darijo Srna (Šahtar), Niko Kranjčar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Jurica Vranješ (Werder), Marko Babić (Betis), Danijel Pranjić (Heerenveen), Ivan Rakitić (Schalke), Ognjen Vukojević (Dinamo)

NAPAD: Eduardo (Arsenal), Ivica Olić (HSV), Mladen Petrić (Borussia Dortmund), Nikola Kalinić (Hajduk)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene