Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Godišnja plaća izbornika Slavena Bilića iznosi 60.000 eura, što znači da mu treba pola godine da zaradi onoliko koliko je Fabio Capello zaradio u ponedjeljak tijekom sedam sati pregovora o rasporedu kvalifikacijskih utakmica za SP 2010., prenose engleski mediji.


Platiti Capellu 5 milijuna funti godišnje čini se nebulozno, posebice kada se usporedi s Bilićevom plaćom, piše Daily Star.

Vezani članci Slika nije dostupna John Terry: 'Vrijeme je za osvetu!' Slika nije dostupna Englezi protiv Hrvatske bez Gerrarda koji mora na operaciju

Nije rješenje ni mizerija koju daje Hrvatski nogometni savez, no Bilić kaže: "Nitko me nije prisilio da potpišem taj ugovor. Nitko mi nije prislonio pištolj uz glavu. Nisam dobio dovoljno novca i prvi sam koji će reći da je to sramota za Hrvatsku. Plaća bi trebala biti veća, ne za Slavena Bilića, nego za hrvatskog izbornika. Ali i naš bivši izbornik je bio na sličnoj plaći. Ipak, ovdje dobivam nešto što ne bi mogao postići da sam trener u nekom klubu", rekao je Bilić u intervjuu za otočke medije.

“Nema smisla uspoređivati se s Capellom ili McClarenom. Novac nikada nije bio moja motivacija. On jest važan, no ako i napustim izborničku klupu to nikada neće biti iz tog razloga, već radi karijere. Da mi je bilo do novca, već sam nekoliko puta mogao otići. Ja sam ponosan na svoj posao i jednostavno želim uživati. A prilično uživam", kazao je naš izbornik te dodao kako je on pod puno većim pritiskom od Capella.

“Možda i možete reći da trenutno u nogometu nema posla pod većim pritiskom od vođenja engleske reprezentacije. Ali Capello je tu na ugovoru, ne poznaje ljude u Engleskoj. Njegova obitelj tamo ne živi. Pa kada ga razapnu na naslovnicama nije toliko ni važno. On je pod poslovnim pritiskom, a moj pritisak je i poslovni i osobni i svakakav", dodao je Bilić.

“No sada bar znam da se mogu nositi s bilo kakvim pritiskom. Ako postanem trener Real Madrida, Manchester Uniteda ili svejedno kojeg kluba, više nikada neću biti pod takvim pritiskom kao što sam sada. Moj posao utječe na sve - na moju majku, na moju djecu, na sve oko mene jer vodim svoju zemlju", zaključio je Bilić.