Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Još smo miljama daleko od EP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Možemo svi skupa biti zadovoljni kako su naši igrači odradili, najprije utakmicu protiv Izraela, a onda i prijateljsku protiv Slovačke u kojoj je nastupilo 5-6 igrača koji nisu u udarnoj postavi i dva debitanta, jer smo na tim utakmicama ispunili sve ciljeve", rekao je izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić.

Konferenciji su nazočili i njegovi pomoćnici Aljoša Asanović, Nikola Jurčević i Robert Prosinečki, koji su istaknuli da su utakmice protiv Izraela i Slovačke bile važne i zbog nastavka pobjedničkog niza naše reprezentacije, koja pod Bilićevim vodstvom ne zna za poraz i u 14 nastupa je zabilježila 12 pobjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić u brigama: Problemi s Modrićem, Kranjčarom, lijevim bokom… Slika nije dostupna Bilić: Poboljšat ćemo se do početka kvalifikacija!

"Utakmica protiv Slovačke za nas je bila važna da na djelu vidimo nekolicinu igrača koji nisu imali često prigodu igrati, a dvojica debitanata Drpić i Vukojević su potvrdili da se s pravom nalaze na popisu reprezentativaca", kazao je Bilić i naglasio da njegova momčad nije najbolja ušla u susret sa Slovačkom, ali da smo postigli i prvi i drugi gol u pravom trenutku, te da smo u drugom poluvremenu odigrali možda najboljih 45 minuta otkako on vodi reprezentaciju.

"Mi u svaku utakmicu želimo ući maksimalno odgovorno i to tražim od svih članova moga stručnog stožera, a onda i od igrača. Zato vas uvjeravam da nas dosadašnji uspjesi neće uspavati, ali mi vjerujemo da netko odozgo vidi taj naš pošteni pristup i sistematičan rad i da nas zato nagrađuje, a nas sva četvorica vjerujemo u Boga", zaključio je Bilić, koji je odbio govoriti o današnjoj utakmici između Rusije i Engleske nakon koje bi mogli i teoretski osigurati plasman na EP.

Štoviše, Bilić smatra da je hrvatska nogometna reprezentacija "još miljama daleko" od Švicarske i Austrije.

"Hrvatsku, u slučaju današnje pobjede Rusije, očekuje objektivno najteže moguće gostovanje na Wembleyju i za nas uvijek neugodno gostovanje u Skopju, a ja i moj stručni stožer planiramo i na tim utakmicama ići na pobjedu", zaključio je Bilić i najavio da ne želi ulaziti u nikakve kalkulacije uoči utakmice između Rusije i Engleske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene