Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Gostovanje u Izraelu najteži ispit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"U Izraelu nas očekuje neugodan i vrlo motiviran suparnik i bit će to do sada naša najteža utakmica. Reprezentacija Izraela je jak kolektiv s nekoliko odličnih pojedinaca, no i mi imamo mnogo razloga za optimizam i nadamo se pozitivnom

rezultatu," istaknuo je Slaven Bilić.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..."

Hrvatski strateg trenutačno nema problema s formom i zdravstvenim stanjem igrača, tek se Milan Rapajić požalio na sitniju ozljedu. 

Međutim, Bilića najviše muči umor reprezentativaca koji dolaze iz Prve HNL, točnije iz redova Dinama.

"Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Eduardo da Silva su umorni, lagano su na rezervi i dobro bi im došlo nekoliko dana odmora," istaknuo je Bilić, koji je zbog toga zatražio odgodu cijelog 15. kola Prve HNL, koje je na rasporedu ovu subotu, ili barem odgodu utakmice Međimurje - Dinamo.

"Ja bi radije da se odgodi cijelo kolo, kako se naša incijativa ne bi protumačila da radimo za Dinamo. Ne želim da zbog toga pati
regularnost prvenstva," dodao je Bilić, koji je telefonski kontaktirao Dinamo, Hajduk i Međimurje i u sva tri kluba nemaju ništa protiv odgode. 

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zahtjev za odgodom službeno će uputiti Udruzi prvoligaša, a najkasnije do srijede biti će poznat i odgovor. 

Ukoliko iz Ilice stigne negativan odgovor, Bilić to ne želi iskoristiti kao alibi. "Bez obzira bilo odgode ili ne mi ćemo biti spremni za Izrael," zaključio je hrvatski izbornik. Utakmica u Tel Avivu na rasporedu je 15. studenoga, a okupljanje igrača je četiri dana ranije.

Bilićev kolega za kormilom U-21 reprezentacije, Dražen Ladić termin u kojem će "vatreni" gostovati u Izraelu iskoristit će za kraći selektivni kamp, koji će se održati od 12. do 14. studenoga u Umagu. 

Ladić je pozvao 32 kandidata koji će odigrati međusobnu utakmicu nakon čega će suziti izbori igrača na dvadesetak imena.

"Želim imati uvid u igrače i vidjeti s kakvim snagama raspolažemo," kazao je Ladić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene