Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Spremne optužnice protiv čelnika nogometnog saveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi čelništva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pronevjerili su ili utajili više od milijun i 400 tisuća eura i protiv njih će zbog toga uskoro biti podignute optužnice, tvrde banjalučke "Nezavisne novine".

Prema navodima ovog lista Tužiteljstvo BiH je nakon dvogodišnje istrage prikupilo dovoljno dokaza koji teško terete direktora nogometnih reprezentacija BiH Ahmeta Pašalića, glavnog tajnika NS BiH Muniba Ušanovića, tajnika za financije Miodraga Kureša te još nekoliko njihovih suradnika.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Milorad Dodik Nakon potvrđene optužnice "Imamo obavještajne podatke da Dodik planira pobjeći iz zemlje!": Ministar obrane BiH otkrio eksplozivni podatak

Oni će biti optuženi da su u razdoblju od 2001. do kraja 2006. godine utajili iznos od 2,3 milijuna konvertibilnih maraka (oko 1,2 milijuna eura) namijenjenih porezima i doprinosima te da su pronevjerili iznos od 430 tisuća KM (220 tisuća eura).

Tijekom istrage čelnici NS BiH pokušavali su na sve načine omesti rad sudskog vještaka pa je u zbog toga morala intervenirati i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), krovna policijska agencija u BiH koja je upala u prostorije NS i oduzela dokumente za kojima se tragalo.

Vodstvo NS BiH već godinama je na udaru kritika javnosti zbog iznimo slabih rezultata koje nogometne selekecije te zemlje potižu na međunarodnim natjecanjima.

BiH je tako nedavno u Sarajevu poražena od Moldavije čime je izgubila sve šanse za plasman na EURO 2008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene