Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ukoliko Ukrajina i Poljska neće uspjeti organizirati Europsko nogometnog prvenstvo 2012. godine, Njemačka se neće gurati, ali će biti spremna uskočiti ukoliko to od nje zatraži UEFA," izjavio je Franz Beckenbauer na Kongresu UEFA-e koji je danas završio u Zagrebu.


Izjava njemačke nogometne legende je uslijedila nakon što je predsjednik UEFA-e Michael Platini u srijedu uputio oštro upozorenje Poljskoj i Ukrajini.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Od Srbije očekujem da se vrlo jasno ogradi od stavova Šešelja' Slika nije dostupna Tomašić unosi pomutnju među europske pučane: Jesu li upozorenja ozbiljna?

"Ako će Njemačka biti pozvana, sigurno će biti spremna. Naša
infrastruktura je savršenom stanju," istaknuo je Beckenbauer, te dodao: "U Ukrajini i Poljskoj se mora dogoditi nešto vrlo značajno ili će biti problema. Međutim, uvjeren sam da će uspjeti u organizaciji."

Poljska i Ukrajina su na izborima za dobivanje domaćinstva EP-a 2012. godine pobijedile ispred Italije, te Mađarske i Hrvatske, no trenutačno su u velikim problemima. 

Radovi na stadionima, cestama, aerodromima i drugoj infrastrukturi su zapeli i UEFA im je dala rok od šest mjeseci da se "probude".