Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

ATP je objavio kako je odlučio suspendirati i kazniti talijanske tenisače Potita Staracea i Daniela Braccialija jer su se kladili na teniske mečeve.


Potito Starace (26), 31. tenisač svijeta, suspendiran je na šest tjedana (od 31. prosinca 2007. do 10. veljače 2008.) te je kažnjen novčanom kaznom u visini od 30.000 dolara. Daniele Bracciali (29), 258. igrač svijeta, suspendiran je na tri mjeseca (od 31. prosinca 2007. do 30. ožujka 2008.) te kažnjen novčanom kaznom od 20.000 dolara.

Vezani članci Klađenje (Ilustracija. Getty Images) Dječak se ''navukao'' na klađenje i ocu potrošio više od pola milijuna kuna Slika nije dostupna "Mi se zapravo kladimo koji će tipovi virusa najvjerojatnije kružiti": Cjepivo protiv gripe je kockanje velikim ulozima

Prema rezultatima istrage koju je proveo ATP, Starace se kladio na teniske mečeve između veljače i svibnja 2006., a Bracciali između svibnja 2004. i siječnja 2005.

Teniski svijet je prošle godine potreslo nekoliko ovakvih afera, nakon što su primjećene sumnjive oklade na nekoliko mečeva te nakon što je nekoliko tenisača priznalo da je im je pristupljeno i ponuđeno da namjerno izgube neke mečeve.

Rus Nikolaj Davidenko, koji se popeo na 10. mjesto ATP ljestvice, trenutačno je pod istragom nakon sumnjivog poraza od jednog osrednjeg argentinskog tenisača u drugom kolu turnira u Sopotu 2. kolovoza, dok su istovremeno primjećene velike uplate na njegov poraz u kladionicama.