Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ančić u finalu St. Peterburga, sve bliži Šangaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u finale ATP turnira u St. Peterburgu. U polufinalu je pobijedio 18-godišnjeg Latvijca Ernesta Gulbisa 6-2, 6-3.

Gulbis (204. na ATP listi) nikad ranije nije zaigrao u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira. 

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron napeta utakmica VIDEO Kolinda snimila francuskog predsjednika, u ovakvom ga izdanju još niste vidjeli Slika nije dostupna Mario Ančić u finalu protiv Baghdatisa

Mladi Latvijac trenira sa bivšim hrvatskim Davis Cup izbornikom Nikolom Pilićem.

Ančić će u finalu igrati protiv Šveđanina Thomasa Johanssona.Do sada su se Ančić i Johansson susreli samo jednom , prije dvije i pol godine u Milanu u dvorani, a bolji je sa 6-3, 6-4 bio naš Mario.

Finalni dvoboj igra se sutra s početkom u 11 sati po hrvatskom vremenu. 

Plasmanom u finale ATP turnira u St. Peterburgu Mario Ančić je došao do novih 13 bodova na ATP listi za prvaka, te je tako napravio još jedan korak naprijed u utrci za plasman na Masters Cup u Šangaju (12-19. studenoga).

Ukoliko osvoji turnir u St. Peterburgu, Ančić će biti bogatiji za 38 bodova. To znači da će mu James Blake i Tommy Robredo, koji su na 7. i 8. mjestu ATP liste za prvaka, bježati za 23, odnosno 24 boda.

Utrka za Šangaj završava se sljedećeg tjedna u Parizu, gdje se održava turnir iz "masters serije" i tamo je u igri još sto bodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene