Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ana Jelušić: Ovo mi se još nije dogodilo u karijeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša najbolja skijašica Ana Jelušić izletjela je već u prvoj vožnji slaloma na Sljemenu.

Ana je promašila vrata pri vrhu staze i tako ostala bez prilike da ponovno uveseli domaću publiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slalom: Pobjeda Schild, Nika Fleiss na 16. mjestu Slika nije dostupna Jelušić bez druge vožnje, Nika na 20. mjestu

Podsjetimo, lani je Ana na Snježnoj kraljici osvojila drugo mjesto.

Naša najbolja slalomašica, koja je startala sa brojem devet, krenula je u utrku vrlo agresivno i u gornjem dijelu staze promašila je vrata i nakon svega 19 sekundi odustala.

Austrijanka Marlies Schild ostvarila je najbolje vrijeme u prvoj vožnji slaloma Snježna kraljica koji se održava na Sljemenu.

Dvostruka pobjednica sljemenskog slaloma ostvarila je vrijeme 54.74. Drugo vrijeme zabilježila je vodeća slalomašica Svjetskog kupa Austrijanka Nicole Hosp koja je imala 29 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće vrijeme prve vožnje upisala Finkinja Tanja Poutiainen sa 38 stotinki sekunde zaostatka.

Hrvatska skijašica Nika Fleiss, koja je nastupila pod temperaturom, zauzela je 17. mjesto sa 1.83 sekunde zaostatka. 

Ana Jelušić i Sofija Novoselić su odustale u prvoj vožnji.

Nakon što je prošle sezone na Sljemenu drugim mjestom ostvarila najbolji rezultat karijere, Ana Jelušić je ove sezone ostala bez plasmana na Snježnoj kraljici. Odustala je već u prvoj vožnji nakon svega 19 sekundi utrke.

- Osjećam se grozno, jako sam željela ostvariti dobar rezultat na Sljemenu, međutim načinila sam groznu pogrešku, to mi se još nije dogodilo u karijeri, kazala je 22-godišnja Riječanka.

Nakon agresivnog starta Ana je u gornjem dijelu staze promašila vrata zbog čega je bila prisiljena odustati.

- Dala sam 110 posto svojih mogućnosti, no ponekada se usprkos velikoj želji događaju pogreške, dodala je razočarana Ana koja se zahvalila navijačima na velikoj i bučnoj podršci.

Više od 10.000 gledatelja na Snježnoj kraljici

Osmu slalomsku utrku sezone Svjetskog kupa za skijašice i trofej Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu prati više od 10 tisuća gledatelja iz čitave Hrvatske ali i iz susjednih i drugih zemalja.

Na utrci nastupa 61-a skijašica iz 18 zemalja, a utrku prate i predstavnici hrvatskog političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i društvenog života. 

Među njima su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac.

Kao posebni gosti gradonačelnika Bandića utrci na Sljemenu nazoče i gradonačelnici Budimpešte Gabor Demszky, Mostara Ljubo Bešlić, Skoplja Trifun Kostovski, i Ljubljane Zoran Jankovič te izaslanik gradonačelnika Daytona povjerenik grada Matt Joseph.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene