Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najgledaniji izborni program

Nova TV planira sučeljavanje zadnjeg dana kampanje 3. siječnja: Zar bi se netko bojao sučeliti više puta?

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr
Nova TV, koja je bila najgledanija televizija u izbornoj noći prvoga kruga, u petak 3. siječnja uoči drugog kruga organizira sučeljavanje dvoje kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

''Debata je više nego potrebna. Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im – dogovorite i organizirajte zajedničku debatu uoči drugog kruga izbora. Tu sam, spreman sam odgovarati na pitanja novinara svih televizija i debatirati o svim temama koje su važne za Hrvatsku. Dakle, predlažem jednu debatu koju će zajedno organizirati televizije s nacionalnom koncesijom'', napisao je Zoran Milanović na svom profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uoči drugog kruga Šok na kraju sučeljavanja: Grabar-Kitarović otkrila sadržaj SMS-a koji joj je Milanović navodno poslao kad se sastavljala Vlada - ''Išao je na moj ego'' Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Na samom kraju kampanje Još nema potvrde za završno sučeljavanje na najgledanijoj televiziji: ''Ako se žele baviti tom funkcijom, ne smiju se bojati''

Nova TV još je u listopadu poslala pretpoziv kandidatima s datumima sučeljavanja na Novoj TV za prvi krug i za drugi krug izbora. Po završetku izborne noći Nova TV ponovno je pozvala dvoje kandidata na sučeljavanje.

Sučeljavanje je planirano 3. siječnja, zadnjeg dana kampanje u terminu nakon Dnevnika Nove TV. Sučeljavanje koje će trajati 90 minuta vodit će Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago, a bit će to prilika da u predvečerje izbora kandidati pošalju posljednje poruke biračima, osobito neodlučnima koji bi mogli presuditi ove vrlo neizvjesne izbore.

Nova TV smatra sučeljavanje izuzetno važnim formatom koji biračima može donijeti bolju sliku o dvoje kandidata koji su ušli u drugi krug. Teško nam je povjerovati da bi se netko tko želi jednu od najvažnijih funkcija bojao sučeliti više puta na različitim TV postajama. A ne vjerujemo ni da im nije stalo pružiti biračima više prilika da upoznaju njihove programe i karaktere. U posljednjih 15 godina kandidati su spremno dolazili na više sučeljavanja i bilo bi šteta učiniti demokratski uzmak.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović odbila je sučeljavanje na Novoj TV koje je bilo planirano za 19. prosinca, a onda su odbili i ostali favoriti koji se nisu željeli sučeljavati bez aktualne predsjednice. Sada iz njezina stožera poručuju da će se odazvati.

Svi formati Nove TV vezani za predsjedničke izbore ostvarili su najbolje rezultate gledanosti u prvom krugu. Dnevnik Nove TV u prosjeku je gledalo više od 564 tisuća gledatelja, uz udio u gledanosti od 32,9 posto. Bila bi šteta javnosti ne omogućiti gledanje i sučeljavanja dvoje kandidata u drugome krugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene