Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DALJE NESTABILNE

Uskoro će se zatrpati vrtače u Mečenčanima, ali nisu svi oduševljeni time: "Mi smo se već saživjeli s tom rupom"

Aktualno Galerija Rupa u Mečenčanima - 1 Rupa u Mečenčanima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Mečenčanima - 2 Rupa u Mečenčanima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Mečenčanima - 3 Rupa u Mečenčanima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rupa u Mečenčanima - 4 Galerija 1/4 >>
Rupama u Mečenčanima bliži se kraj. Prestale su se proširivati, a geolozi preporučuju njihovo zatrpavanje. No neki su zavoljeli svoje rupe i sad se pitaju - postoji li mogućnost da ih na svojoj parceli i zadrže?

Za nekoliko će tjedana biti sanirano 139 urušnih vrtača u Mečenčanima. Prvo će na red doći one koje su blizu i ispod kuća.

"Zatrpavat ćemo metodom inverznog filtra, na dnu ćemo koristiti materijal koji je najkrupniji, koji služi da bi se ispunilo grlo koje povezuje šupljinu i anomaliju na dnu, a prema vrhu ćemo izvoditi materijal koji je sve sitniji i sitniji", rekao je Mario Bačić, geotehničar Građevinskog fakulteta.

Zatrpavanje će stajati oko 2,8 milijuna kuna, a za to će biti potrebno 8000 kubika materijala.

Na pitanje hoće li joj biti žao kad zatrpaju njezinu rupu, Danica Borojević odgovorila je: "Mi smo se već saživjeli s tom rupom."

Pročitajte i ovo Sofija Gačić - 1 ZAHVALNA SVIMA Bakica Sofija iz Mečenčana napokon je dobila siguran krov nad glavom, ali i sustanare - malene žute piliće

Pročitajte i ovo Milošu Lončaru s Banovine posjekli i ukrali drva - 2 Gomilaju se problemi na Baniji Miloš je u potresu ostao bez kuće, a sad su mu pokrali i hrastovu šumu: "Ta stabla mi je deda 150 godina čuvao... Sad nemam ništa, je l' mi baš trebaju uzeti i dušu i srce?"

Bačić je reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji rekao da nisu razmatrali postoji li mogućnost da netko zadrži svoju urušnu vrtaču.

"I ne bismo preporučili da zadrži svoju vrtaču, da je pretvori u ribnjak ili jezero jer su urušne vrtače još uvijek nestabilne", rekao je i dodao: "Namjera stožera je isključivo osigurati sigurnost ljudi, to uopće nije bilo u nekakvim planovima."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene