U Banovini sve više problema. Sofija Gačić iz Mečenčana još čeka siguran krov nad glavom, a Miloš Lončar u Majskim Poljanama koji je bez krova ostao, sada je ostao i bez šume. Ukrali su mu stogodišnje hrastove.

Galerija Milošu Lončaru s Banovine posjekli i ukrali drva - 2 Sofija Gačić živi u derutnoj kući u Mečenčanima - 6 Sofija Gačić živi u derutnoj kući u Mečenčanima - 1 +6 Sofija Gačić živi u derutnoj kući u Mečenčanima - 2

Jedan, dva, tri hrasta više nema. I tako njih 18. Milošu Lončaru lopovi su ukrali oko trideset kubika drva. Krađa je to, kaže, teška 75 tisuća kuna.

Vezani članci Rupe u Mečenčanima Ma kakav Čile, imamo mi svoje rupe! "U početku je bilo straha, ali..." Krađa Inflacija "stisla" one najsiromašnije! Umirovljenik iz Bavarske pokušao ukrasti jedan odrezak. Loše je završio

"Šumska mafija koja dolazi tu prati mene i ima svoje jatake koji obilaze te terene i gdje vide da je dobra šuma, oni sijeku. Policija je rekla da su našli robu negdje u Sisku, međutim u cilju istrage ne smiju reći tko je to napravio, mada oni znaju sve, i tko je sjekao i vukao, i gdje je roba završila, i tko je kupio", objašnjava.

Prvo pandemija, pa potres, pa zli ljudi. Miloš je već očajan. "Na kraju nemam ništa, sve mi je porušeno i ako mi ukradu još to, ne znam kome da se obratim, prošle godine su mi ovu šumu sasjekli, dvjesto tisuća kuna štete, to je ista mafija. Ovdje radi tko što hoće,  lopovi su zaštićeni, ajmo stati na kraj više tom javašluku. Je l' mi treba baš uzeti i dušu i srce? Ova stabla mi je deda godinama čuvao", očajan je.

Kuća joj ima zelenu naljepnicu, a s nje otpadaju cigle

Milošu Lončaru s Banovine posjekli i ukrali drva - 2 Sofija Gačić živi u derutnoj kući u Mečenčanima - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Od dabrova u Mečenčanima život drveću ne možemo sačuvati, ali gospođi Gačić možemo. Njezina kuća koja je prije šest dana ubila kokoš, a imala je zelenu naljepnicu, nakon toga je ipak dobila žutu naljepnicu. Ali ona još uvijek spava u kući, koju je policija ogradila trakama, da netko na putu u razgledavanje urušenih vrtača, ne strada od njezine kuće.

"Kad ja ne vidim pročitati što piše okolo sitnim slovima. Ostat ću tu, ostat ću tu do smrti", rekla nam je.

Ali umrijet će prirodnom smrću, a u međuvremenu ćemo pronaći način da dočeka i kontejner.

Više o tužnim sudbinama ljudi s Banovine pogledajte u videu priloženom uz tekst.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju