Vlak
Vlak Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iz HŽ Putničkog prijevoza priopćili su u utorak da do 30. travnja nastavljaju osiguravati besplatan prijevoz vlakom stanovnicima pogođenima potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a.


Besplatan prijevoz osiguran je i predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta, navodi HŽ Putnički prijevoz.

Vezani članci Damir Vanđelić, ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio detalje prvog pokušaja prevare: "Tražio se novac za radove koji nisu bili izvedeni" Damir Vanđelić Fond objavio koliko je dosad utrošio na sanaciju potresa, zaprimljeno samo devet odluka o obnovi: ''Proces je kompleksan''

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta imaju pravo na besplatan prijevoz prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.

Stanovnici i pripadnici navedenih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku, navodi se u priopćenju.