Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ijednog mandata

Bandić loše prošao i u Zagrebu, na pitanje o lokalnim izborima nije htio, nego je poručio: "Vidimo se ujutro u 7 na Domovinskom mostu"

Gordana Rusak
Gordana Rusak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gordana Rusak Galerija 1/1 >>
Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus prema trenutačnim rezultatima DIP-a uzimaju tri mandata. Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića ostaje bez zastupnika u Saboru.

Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Fokusa i Pametno, prema trenutačnim rezultatima DIP-a, ima tri mandata. Stranka Milana Bandića nema nijedan mandat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neslaganja u koaliciji Zbog Stranke s imenom i prezimenom: Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus Slika nije dostupna Pridružila se i Marijana Sumpor Pametno i Fokus predstavili nove koalicijske partnere, u politiku kao nezavisni ide i Davor Huić

Tijek događaja pratite u nastavku.

22:49 "Dok god u Zagrebu radimo svoj posao pošteno i korektno i nosimo teret odgovornosti dviju kriza - COVID-a i potresa, ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezultat", objasnio je Milan Bandić neuspjeh na parlamentarnim izborima, na kojima je ostao bez mandata.

Na pitanje novinara kako komentira to što je u četiri zagrebačke izborne jedinice dobio vrlo mali postotak glasova i je li to jasna poruka da ga Zagrepčani više ne žele za gradonačelnika, Bandić je odgovorio kako treba pričekati konačne rezultate pa će onda donositi prosudbe.

Nije htio odgovoriti na pitanje o lokalnim izborima, koji su iduće godine u svibnju, poručivši umjesto toga da se "vidimo ujutro u 7 sati na Domovinskom mostu".

22:28 U stožeru Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića ostalo je malo ljudi. Bandić, izgleda, nije osvojio ni jedan mandat.

"Zašto je malo ljudi? Pa zato što smo ih malo pozvali, zbog epidemiološke situacije", rekla je Gordana Rusak.

Na pitanje je li ovo kraj ere Milana Bandića, rekla je da nije ovo prva takva situacija iz koje se Bandić uspješno izvukao.  

22:26 "Velika većina aktera mislila je da HNS neće biti parlamentarna stranka. Mi smo rekli da na izbore idemo samostalno i očekujemo da ćemo imati klub zastupnika u Saboru. Iznenađen sam s predobrim rezultatom HDZ-a i prelošim rezultatom HNS-a", kazao je HNS-ov Ivan Vrdoljak, koji zasad osvaja jedan mandat.

21.00 Prema prvim službenim podacima DIP-a, koalicija Pametno, Stranka s imenom i prezimenom i Fokus ipak osvajaju jedan mandat. 

Više o tome ovdje

20:46 Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak koja je, po izlaznoj anketi, zajedno u koaliciji sa Strankom s imenom i prezimenom i Fokusom osvojila tri mandata, izrazila je u nedjelju zadovoljstvo tim rezultatom i nadu da će i službeni rezultati potvrditi te mandate.

Podsjetila je kako je je njihova koalicija okuplja stranke političkog centra koje su u kratkoj kampanji sa svojim porukama doprli do birača.

"Kampanja je bila jako kratka i intenzivna i nesvakidašnja u odnosu na prethodne, zahvalila bih biračima koji su izašli na izbore u teškim uvjetima, a posebno onima koji su glasali za našu koaliciju, rekla je Puljak.

20:30 Na pitanje hoće li biti koalicije s HDZ-om Orešković je rekla kako na "njihova vrata ne moraju ni kucati".

19:57 Voditelj izbornog stožera stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti Ivica Lovrić, u nedjelju je nakon izlazne ankete izjavio da se u njihovoj stranci još uvijek nadaju jednom mandatu, prije svega u drugoj izbornoj jedinici gdje je nositelj liste bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

19:55 Predsjednica Strane s imenom i prezimenom Dalija Orešković izjavila je da su zadovoljni tim rezultatom i kako očekuju da se on potvrdi.

19:00 Prema prvim izlaznim anketama stranka koalicija koju čine Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus uzimaju tri mandata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene