Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neslužbena kampanja

Kiša Andreju Plenkoviću pomrslila planove: Mijenjao rutu po Istri zbog proloma oblaka

Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 1
Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 1 Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 2 Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Političari počeli s neslužbenom kampanjom - 3 Galerija 1/3 >>
Danas je Miroslav Škoro predstavio slogan, Davor Bernardić sklopio sporazum s Radimirom Čačićem, a Andreja Plenkovića je u Istri dočekao je prolom oblaka. U kampanju se opet upleo i predsjednik Republike.

Andrej Plenković danas je u Istri ustvrdio kako nisu planirali kišu, ali kampanju, iako neslužbenu, dobro jesu. Prolom oblaka nije zaustavio predsjednika Vlade u obilasku Istre, ali ruta je malo prilagođena. Umjesto obilaska radova, Istarski ipsilon bio je samo usputna stanica. Pa se u Puli, gdje je bilo mirnije vrijeme i sastao s predstavnicima brodogradilišta u Uljaniku i obišao brod u izgradnji.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju"

Za oporbu to je predizborna predstava.

"Ovo je posjet Istri, ovo je posjet brodogradilištu nakon odluke Vlade nakon niza pozitivnih odluka koje je Vlada donosila. Postoji velika razlika između predstava i rada. Predstave su bile jučer“, rekao je premijer Andrej Plenković.

Restart koalicija jučer je u Istri predstavila nova pojačanja, a danas novi dio programa.

"Hrvatska ima veliku šansu biti predvodnik EU kad je u pitanju zelena ekonomija, pogotovo s obzirom na činjenicu da uvozimo 50% hrane i energije“, rekao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Predstavljen je i novi sporazum, Čačićevi Reformisti u 3. izbornoj jedinici na izbore izlaze sami, a u 6. s Restart koalicijom.

"Ovdje želimo ići zajedno zato jer mi možemo donijeti mandat SDP-u, a SDP može nama pomoći da dobijemo mi mandat. Nemamo ulazno mjesto, naše mjesto je 10“, rekao je Radimir Čačić.

U petak se očekuje i finalizacija dogovora s Matijom Posavcem, međimurskim županom. A Domovinski pokret i Miroslav Škoro inspiraciju za slogan u kampanji pronašli su u starom hitu iz 2003. godine.

"Vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja i kao što vidite neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka i sve skupa se pretvorilo u natjecanje u laganju i onoj disciplini - što nas košta opet obećati“, rekao je Miroslav Škoro.

Pa su oni svoje glavne točke programa pobrojili u videu koji su objavili na društvenim mrežama: Škoro kaže da neće lagati ni krasti, institucijama dopustiti da rade svoj posao, razvijat će poduzetničku klimu, pošteno zapošljavati, poštovat će ugrožene skupine, brinuti o mladima, braniteljima, umirovljenicima. Tražit će nestale osobe iz Domovinskog rata te o svemu odlučivati putem referenduma.

Nova parlamentarna većina, zbog ljetnih izbora, slagat će se u vrijeme kada se zastupnici inače odmaraju. Zastupnici na ljetovanju, a parlamentarna većina na čekanju, smatra Milanović, nezamisliv je scenarij. No HDZ-ov Branko Bačić smatra da bi predsjednik prvi otišao na godišnji odmor.

"Išao bih roniti s onim Omega satom od 5000 dolara koji je on dobio na poklon od direktora ACI-ja 2012. godine. Pa dao svom prijatelju jer on ne roni, ne? I ne zna engleski pa nije znao pročitati koliko je sati“, rekao je Milanović.

Bačić tvrdi da nije prvi put da mu Milanović predbacuje poklon koji je dobio kao bivši predsjednik nadzornog odbora tvrtke za nautički turizam.

"I tada sam mu odgovorio, kao i sada, da nisam urar, niti poput njega, procjenitelj vrijednosti satova, ali kako poklonjeni mi sat na proslavi 25. obljetnice ACI-ja, zajedno s brojnim drugim osobama koje su godinama 'gradili' ACI i kojima su također uručeni pokloni, vrijedi višestruko manje. I ne samo to, taj sam sat kasnije poklonio, odnosno donirao“, rekao je Bačić.

Bačić ga nije propustio ni pitati s kim je predsjednik surađivao dok je izbivao iz politike? Do srpnja sigurno će biti i prilika da predsjednik odgovori.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene