Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunjuju građane

Jedno govore, drugo rade, ili zaborave što su govorili. Provjerili smo što sve lažu političari

Političari ovih dana uvjeravaju ljude da im baš njihova stranka donosi bolju budućnost, a političke protivnike često prozivaju i kritiziraju. Ponekad i zaborave što su govorili prije, ili jedno govore, a drugo rade. Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak provjerila je zato činjenice.

Iz SDP- a stižu zamjerke na sastav stožera za borbu protiv koronavirusa.

Pročitajte i ovo Političari i engleski jezik izdvojili smo dragulje Političari i engleski jezik: ''Kako... došli do zajedničkog ishoda. Pipl mast trast as'' Političari i protuepidemijske mjere Već u prvom danu S početkom predizborne kampanje, političari pokazali koliko se drže epidemioloških mjera: Pogledajte što smo sve snimili

„Kolegica Markotić govori o tome da je virus oslabio, ako se ne varam uz dužno poštovanje kolegici Markotić koja je infektolog i nije virolog, a u timu nema virologa“, kaže Saša Srića, SDP-ov koordinator javnozdravstvenih akcija.

Zato je u SDP-ovom timu na današnjoj konferenciji za medije o testiranjima i samoizolaciji govorio je i ekonomist Branko Grčić. Ipak, o mjerama u Đakovu nije htio.

„Kao što sam maloprije pozvao ljude iz politike, osobno one koje nisu iz zdravstvene struke da se maknu iz stožera, tako i vama kažem da nisam kompetentan odgovoriti na ovo pitanje“, izjavio je Branko Grčić.

Restartovci su se u ovoj kampanji "ulovili" i lista čekanja. Objavili su da se na magnet mozga u Rijeci čeka više od godinu dana. Točan podatak za riječku bolnicu je 168 dana.

Nije ni HDZ dovoljno detaljan kada se hvali s obnovljenim školama u mandatu. Da je i Plenković odlučio biti precizan rekao bi da je 217 škola izgrađeno, a za ostale su potpisani ugovori i tek će se izgraditi.
No tko uopće misli na škole, uz silne probleme oko samoizolacije.

„Sam premijer kaže da iako je bio u bliskom kontaktu da ne želi ići u samoizolaciju“, rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Sam premijer ipak tvrdi nešto drugo.

„Druženje s tenisačima je trajalo 2-3 minute. Bez onoga što se epidemiološki kvalificira kao bliski kontakt“, rekao je premijer.

Bliske kontakte, odnosno rukovanje, ministar Davor Božinović je prvo zanijekao. Nakon što su ga novinari podsjetili na jedno stranačko druženje, idući se dan ispravio.

Zaboravio je, čini se i zagrebački gradonačelnik neka svoja ponašanja dok svakodnevno kritizira stanje s koronavirusom. A Miroslav Škoro odlučio se testirati jer je bio na sučeljavanju s Rajkom Ostojićem koji je negativan na koronavirus, dakle u tom trenu nije bio zarazan, ali je otišao u samoizolaciju.

„Naravno da bih otišao u samoizolaciju, naravno da sam se testirao, naravno da ću se testirati bezbroj puta, to je osnova svakog čovjeka, posebice ako se želi baviti politikom“, izjavio je jučer Škoro.

Odgovornost političara očituje se u točnim i nedvosmislenim izjavama te odlukama kojima ne prikupljaju sebi političke bodove na račun zbunjenih građana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene