Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup u Vukovaru

Sanader: HDZ će uvjerljivo pobijediti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Vukovaru kako će HDZ na predstojećim lokalnim izborima uvjerljivo pobijediti jer hrvatski građani 'prepoznaju i razlikuju one koji rješavaju probleme od onih koji to ne čine'.

Na svečanosti obilježavanja 19. obljetnice osnivanja vukovarskog HDZ-a predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako HDZ na lokalnim izborima neće povjerenje birača tražit na osnovu onoga što je već urađeno i ostvareno već na osnovu novih projekata.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva"

'Razlika između HDZ-a i drugih stranaka je u tome što oni budućnost sanjaju, dok je mi ostvarujemo', poručio je Sanader. Također je ustvrdio kako će Hrvatska 3. travnja postati punopravna članica NATO-a, bez obzira 'na slovenski igrokaz s referendumom'.

Sanader o doprinosu Franje Tuđmana

Hrvatskim braniteljima je zahvalio što su svojom požrtvovnošću i hrabrosti Hrvatskoj donijeli nezavisnost i suverenost ustvrdišvi kako nisu u pravu oni koji kažu kako je potrebna povijesna distanca da bi se odredila važnost i uloga prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

'To nije potrebno jer mi znamo da je Franjo Tuđman bio taj koji je poveo hrvatski narod u oslobođenje'  zaključio je Sanader rekavši kako je snaga HDZ-a i u tome da u svakom vremenu zna prepoznati izazov i dati odgovor na njega.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić rekao je da Vukovar danas živi u miru te je jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj i regiji. 'Ne smijemo međutim zaboravit da je ovaj grad u Domovinskom ratu podnio ogromnu žrtvu te stoga niti jedan život izgubljen u Vukovaru ne smije biti uzaludan', poručio je.

'Da je 1991. Hrvatska bila u NATO-u ne bi se dogodila Ovčara'

Predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Petar Čobanković kazao je kako je u razvoj Vukovara od 1997. godine uloženo više od 3 milijarde kuna te kako je Vukovar, zahvaljujući Zakonu o obnovi i razvoju grada Vukovara, sredina s najoptimalnijim uvjetima u Hrvatskoj za razvoj gospodarstva.

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks poručio je kako je ulazak Hrvatske u NATO od povijesne važnosti za hrvatsku državu.

'Da je 1991. godine Hrvatska bila u NATO-u ne bi se dogodila ni Ovčara ni Velepromet niti bilo koje drugo stratište', zaključio je Šeks.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene