Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na čelu nestranačke udruga građana GONG došlo je do promjena pa tako, nakon održane Skupštine te udruge i nakon upisa promjena u Registar udruga o čemu je dobivena obavijest 1. travnja ove godine, GONG-om upravljaju Vijeće i Izvršni odbor.


U priopćenju izvršne direktorice te udruge Sandre Pernar navodi se da je Vijeće tijelo koje upravlja GONG-om donošenjem strateških odluka, te da su u Vijeće izabrani: asistent na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta Dragan Bagić, novinarka i urednica na Radiju 101 Jelena Berković, jedna od utemeljitelja GONG-a i civilna aktivistkinja Suzana Jašić, novinarka, feministkinja i civilna aktivistkinja Vesna Kesić, poduzetnica, konzultantica i civilna aktivistkinja Marina Škrabalo, te profesori sa zagrebačkoga Fakulteta političkih znanosti Marijana Grbeša, Zdravko Petak i Nenad Zakošek.

Vezani članci Slika nije dostupna Ostojićev izborni stožer nudio prijevoz na birališta Slika nije dostupna Listići su bili u kutiji prije otvaranja birališta

Predsjednica Vijeća je Vesna Kesić, a njegov deveti član profesor zagrebačkoga Pravnog fakulteta Josip Kregar podnio je ostavku na funkciju člana Vijeća GONG-a odmah nakon odluke o kandidiranju na lokalnim izborima te je u tijeku postupak izbora devetog člana.

Vijeće je pak u tročlani Izvršni odbor - tijelo koje upravlja Udrugom na operativnoj razini - imenovalo iskusne i poznate GONG-ovce: Sandru Pernar, koja je izabrana za izvršnu direktoricu, Dragana Zelića, izabranoga za njezina zamjenika, te kao članicu pravnu savjetnicu Vanju Škorić. GONG je osnovan 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju