Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršila se šutnja na sve strane

Obećavao radna mjesta glasovima za 'zna se'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jučerašnjeg dana udruga GONG zabilježila je brojne prigovore građana i stranaka o kršenju predizborne šutnje, a gotovo da nijedna stranka nije u nekom trenutku prekršila taj dio zakona o izborima.

Po Trogiru i okolici razbacani su letci uvredljivoga sadržaja, u kojima se spominju spominju dotepenci i Vlaji. Autor letaka lažno je na njih potpisao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika. Ta je stranka incident prijavila nadležnim izbornim povjerenstvima i GONG-u kao kršenje izborne šutnje, širenje laži i dezinformacija, kaljanje ugleda i časti kandidata i liste te širenje nacionalne netrpeljivosti i diskriminacije. Također, na sjevernim vratima grada postavljen je transparent u kojem se blati SDP kao stranka.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon Milanovića Raspada se SDP-ova koalicija, otpale već tri stranke: ''Izgurali su nas'' Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 2 Za Dnevnik Nove TV Izvršna direktorica Gonga: ''Ako Milanović želi biti drugačiji, onda nema mjesta za hodanje po rubu Ustava''

SDP je također prijavio HDZ koji je, kako kažu, u Tisnome polijepio plakate uvredljivog sadržaja u ime SDP-a te potpisao njihovog kandidata. Iz Požege se kandidat SDP-a za župana, g. Cesarik, žalio kako su aktivisti HDZ-a tijekom cijelog dana trgali njegove plakate i lijepili plakate HDZ-ovog kandidata. S druge strane HDZ Požega prijavila je osobu koja je zatečena kako po Požegi lijepi plakate SDP-ovog kandidata za župana Marijana Cesarika. Građani su slične akcije prijavili s područja Vrpolja.

Iz Novske stižu pritužbe kako koalicija HDZ-HSS-HSU-HSLS-HSP šalje sms poruke da se izađe na izbore i zaokruži određeni redni broj. Građanin iz Metkovića dobio je sms poruku s pozivom da zaokruži br. 1, Miru Bucanić, jer to ona zaslužuje i jer će invalidima biti bolje. U Sibinju je HDZ dijelio letke u kojima se protukandidat naziva lopovom. U Zaprešiću se u ime HDZ-a plakatiralo tijekom noći, dijelilo letke po sandučićima, a osvanuli su i plakati po osnovnoj školi. Iz Hercegovca javljeno kako HDZ ubacuje letke u sandučiće, a u Mrkoplju i Begovom Razdolju dijeli promidžbeni materijal po kućama.

Građanin iz Đurđevca prijavio je agitiranje za glasovanje. HDZ-ov kandidat i šef tamošnje tvrtke obećava radna mjesta za glas za 'zna se', a ako se ne glasuje za br.1, 'zna se' što će biti, otkazi.

U Zagrebu su se po kaslićima dijelili letci za Milana Bandića, u Velikoj Gorici za Tonina Piculu, a u Novoj Gradišci za Josipa Vukovića, sve SDP. Zagrepčani su javljali o podjeli besplatnih gradskih novina Zagreb.hr u kojima su objavljena dostignuća gradske vlasti i gradonačelnika Bandića, kao i mišljenja javnih osoba kako će on ponovo pobijediti.

U Osijeku su djeca na rolama ubacivala i dijelila HDSSB-ove letke. Županijska organizacija HSS-a Sisačko-moslavačke županije uputila je prigovor zbog kršenja izborne šutnje na području općine Ludine. Aktualni gradonačelnik HDZ-a te predsjednik SDP-a u Ludini telefonski zovu građane Velike Ludine i metodom prisile i prijetnje traže od njih da svoj glas na izborima daju Draženu Pavloviću. U Ližnjanu su aktivisti IDS-a lijepili plakate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene