Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro kritizirao Ostojića

Kerum: Analiza moje kose pokazala je da ne koristim drogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisni kandidat za splitskoga gradonačelnika Željko Kerum, koji vjeruje u pobjedu u drugome izbornom krugu, na današnjoj je konferenciji za novinare oštro kritizirao svojeg protukandidata Ranka Ostojića (SDP), ističući kako nitko osim njega u gradu ne može sastaviti vlast pa će nakon izbora HDZ i SDP biti samo promatrači.

Kategorički je odbio mogućnost sučeljavanja s Ostojićem, ističući da su se sučeljavali u prvome izbornom krugu te da je to bilo 'slično svađi baba na pazaru' i da više ne želi gubiti vrijeme s tim, kako je rekao, 'demagogom'. 'Naše sučeljavanje će biti jedino na sudu', rekao je Kerum. Potvrdio je da je njegov odvjetnik podnio tužbu protiv Ostojića zbog izjave da bi se 'Kerum zvao 'bijeli prah' da je Indijanac'.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

>> Kerum dao vlas kose za testiranje na droge

Kerum je danas novinarima podijelio i nalaz splitskog Zavoda za sudsku medicinu kojim se na temelju uzetog uzorka kose dokazuje da nije pod utjecajem droga. Kerum je optužio svojeg protukandidata Ostojića da je angažirao ljude da 'pišu svašta' po njegovim plakatima u Splitu. 'Moj protukandidat je tiskao plakat da je moja tvrtka u krizi. To je laž i kleveta jer tvrtka 'Kerum' nikad nije bila jača, ima godišnji prihod od 200 milijuna eura, a sada u Splitu investiramo 250 milijuna eura', dodao je Kerum. Ustvrdio je da je Ostojić bankama slao dopise kako bi ih nagovorio da kažu kako ne rade s tvrtkom 'Kerum'. Također je rekao kako je Ostojić nagovorio skupinu intelektualaca da o njemu pišu negativno.

Spomenuo je i novinare i novinarske teksove u kojima ga se, kako je rekao, blatilo, dodajući da je uglavnom riječ o izdanjima EPH. Podsjetivši na nedavnu Ostojićevu izjavu u lokalnim medijima kako Hajduk nije svetinja, Kerum je rekao da Ostojića 'treba biti sram te bedastoće'.

Naglasio kako je siguran u pobjedu

Kerum je najavio da će njegova sestra Nevenka Brčić, koja je i direktorica njegove tvrtke, biti predsjednica splitskoga Gradskog vijeća. Na upit je li to zbog rodbinskih veza i je li to sukob interesa, Kerum je odgovorio niječno, ističući da je Nevenka Brčić vrstan financijer. Naglasio je kako je siguran u svoju pobjedu u drugom krugu. Po njegovu tumačenju, to neće biti sukob interesa jer su projekti njegove tvrtke u Splitu 'prošli na natječajima prije lokalnih izbora'.

Na upit znači li to da je u 'prikrivenoj koaliciji' s HDZ-om, koji je bio na vlasti u Splitu kad je na natječajima posao dobila njegova tvrtka, Kerum je odgovorio kako ni s jednom strankom nije blizak. 'Da sam blizak s bilo kojom politikom, ne bih se kandidirao za gradonačelnika', dodao je. Rekao je kako nitko osim njega u Splitu ne može sastaviti vlast, ističući da u Splitu nakon lokalnih izbora neće biti političkih stranaka te da će HDZ i SDP biti samo promatrači. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene