Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završno obraćanje pred izbore

Škoro: "Osnovna riječ koja je obilježila posljednja dva tjedna je 'huškanje'. Jedino što se događalo u mojoj kampanji je inzistiranje na istini"

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro obratio se javnosti prije izborne šutnje uoči drugog kruga izbora.

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro obratio se javnosti uoči drugog kruga lokalnih izbora.

Ispred Gradske uprave Grada Zagreba Škoro je kazao kako želi komentirati ono što se posljednja dva tjedna dogodilo u medijskom prostoru i što smatra nezapamćenim.

"Osnovna riječ koja je obilježila posljednja dva tjedna je 'huškanje'. Tko je huškač? Ja sam huškač. Huškati znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može, primjerice, na rat ili na tučnjavu", kazao je Škoro.

"Jedino što se događalo u mojoj kampanji je inzistiranje na istini. Nisam tražio ništa drugo nego da se netko očituje na iznošenje istine. Istina je da je platforma Možemo! izrasla iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna. Upozoravali smo da bi bilo pristojno odgovoriti, bez obzira na iznesena izvješća, za što se trošilo 50, 60, pa čak i do 90 posto novca za plaće, odnosno za punjenje vlastitih džepova", rekao je Škoro.

Optužio medije da su "stavljeni na jednu stranu"

"Nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture, nisam lupao u lonce, nisam gurao kante za smeće i skakao u kontejnere, nisam se valjao po podu, vezao za drvo ili nešto slično, samo sam sa svojim timom iznosio podatke", rekao je Škoro i dodao kako su novinari u svoje slobodno vrijeme iznosili kojekakve situacije i komentirali vrlo ružno o njemu.

"Unisono je bilo stavljanje medija na jednu stranu, na stranu jednog kandidata", dodao je Škoro i rekao da je tu u pitanju neovisnost novinara te da se radi o ponašanju kojeg bi se sam sramio.

"Uključivanje visokih struktura u kampanju bio bi skandal u drugoj zemlji"

Navodi da su se uključile i "visoke i odgovorne strukture u kampanju" te da bi to u drugim državama bio skandal.

"Da se predsjednik jedne zemlje očituje o lokalnim izborima kako se to dogodilo kod nas - to bi bio skandal. Kod nas je to normalno", rekao je Škoro.

"Vješti u sisanju novca"

"Ovaj grad žele voditi ljudi koji nemaju dana radnog staža i vrlo su vješti u sisanju novca i moje je pravo da to kažem", istaknuo je Škoro i dodao kako sve te strukture "povezuje novac bez znoja". "Oni, ako su se ikad oznojili, to je bilo džogirajući ili igrajući basket, no to je njihov problem", dodao je.

Navodi da su građani dali veliku potporu platformi Možemo! jer su nezadovoljni sadašnjim stanjem. "Dio kojem ja pripadam, demokršćanstvo i konzervatizam, dobrim je dijelom kontaminiran korupcijom i klijentelizmom", naveo je.

"Mi moramo prekinuti lanac korupcije, klijentelizma i laži, ali u nedjelju moramo obraniti i svoju zemlju, svoj grad, svoj stil života, svoju tradiciju. Pokažimo da nas još ima - nas koji nismo dio hobotnice i klijentelizma, koji razmišljamo drugačije", naveo je Škoro.

O izgledima u drugom krugu

O tome kakvi su mu izgledi u drugom krugu navodi: "Ono što ja mogu osjetiti, mi smo tu negdje, rekli bi li-la, u jednoj pat-poziciji u kojoj je svaki glas bitan. Odlučivat će vrlo mala razlika."

Za agenciju koju je angažirao kaže kako je radila i za Most, HDZ i Bandića.

"Platili smo im da odrade za nas vrlo legitimne radnje. Mi smo sav novac potrošili u Hrvatskoj. Platforma Možemo! dobar dio novca poslala je u Srbiju jer njima nisu dovoljno dobre hrvatske PR agencije. Nama jesu, takvi su kakvi su", rekao je Škoro.

Navodi da je Domovinski pokret napravio kvalitetan program s kojim je u više točaka u suglasju s protukandidatom i platformom Možemo!.

"Mogli smo pružiti ruku jedan drugome kad su u pitanju kapitalni projekti u Zagrebu", dodao je Škoro i istaknuo da je ovo vrijeme u kojemu su se njih dvojica morala legitimirati o tome tko ima koliko radnog staža, a koliko sati ronjenja.

"Ja nisam sisavac"

"Njihova teza da sam ja taj koji je sisavac - ne stoji. Ja nisam sisavac. Ja sam taj koji puni proračun, svaku svoju lipu i kunu mogu dokazati", rekao je Škoro.

"Ako je netko sisavac, onda je to onaj tko uzima 100 milijuna prvi dan, 200 milijuna drugi dan... Ja sam siguran, da ova kampanja traje još tjedan dana, da bi došli do milijarde", naveo je Škoro.

Najavio je i istragu o Sljemenskoj žičari. "Ja sam čovjek koji će otvoriti žičaru, ali će otvoriti i istragu o tome gdje je taj silni novac završio", zaključio je Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene