Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U GRADSKOM VIJEĆU

Iako je drugi krug izbora tek počeo, već se sklapaju suradnje: Riječki SDP i PGS postigli zajednički dogovor

Rijeka - 1
Rijeka - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik riječkoga SDP-a i kandidat za gradonačelnika u drugom izbornom krugu Marko Filipović i počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš izvijestili su u petak da su se dvije stranke dogovorile o suradnji u sljedećem mandatu.

Nikola Ivaniš, ujedno PGS-ov kandidat za gradonačelnika koji nije prošao u drugi krug, istaknuo je na konferenciji za novinare da su usklađeni programi SDP-a i njegovih koalicijskih partnera HSU-a, IDS-a i HSS-a te PGS-a.

U PGS-u smo nakon izbora počeli razgovore sa strankama lijevog centra, a SDP i koalicijske partnere držimo prirodnim partnerima, rekao je Ivaniš i dodao da iste razgovore vode i s platformom Možemo! te se pripremaju "za konstruktivno sudjelovanje u upravljanju gradom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo negativan test Dobre vijesti iz Njemačke: Skidaju nas s liste visokorizičnih zemalja, od nedjelje više neće biti potrebno ići u karantenu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVA NA REDU RIJEKA Bitka za drugi krug: Sučeljavanja kandidata za četiri velika grada gledajte na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr

U zajedničkom programu PGS-a te SDP-a i partnera su zadržavanje visoke razine socijalnih mjera, uz uvođenje sufinanciranja obrta za čuvanje predškolske djece, uvođenje trudničke naknade i potpore za samozaposlene majke i očeve nakon isteka rodiljnog dopusta, istaknuo je.

Ni u usklađivanju planiranih projekata nije bilo nikakvih problema, rekao je Ivaniš i dodao da su to dva nova dječja vrtića u četverogodišnjem mandatu, dom za starije osobe i stanica za hitnu pomoć u suradnji s Primorsko-goranskom županijom te rješavanje pitanja lansirne stanice torpeda u suradnji s državom.

Složili smo se i o nužnosti smanjenja prireza, pojeftinjenja komunalnih usluga, administrativnog i financijskog rasterećenja poduzetnika, rekao je i pozvao svoje birače da u drugom krugu daju glas Marku Filipoviću.

"Suradnja PGS-a i SDP-a je imala uspone i padove, ali smo u proteklom mandatu na vlasti u Rijeci pokazali da smo ostvarili sve obećano s projektom EPK kao krunom karijere dosadašnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela", rekao je Marko Filipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio Zadravec Vatavuk o inspekcijama u Klinici za tumore: "Ne možemo samo na temelju glasina nositi stigmu legla kriminala"

Pročitajte i ovo Vice Mihanović borba za glasače Gle, (za) plakat! Mihanović o neobičnom predizbornom plakatu u Splitu: "Mi držimo do naših svetinja i vrijednosti, a njima ništa nije sveto"

Pokrenuli smo intenzivne razgovore s političkim opcijama koje su dobile mjesta u Gradskom vijeću i uvjereni smo da ćemo ga konstituirati s potrebnom većinom, istaknuo je. Ne razilazimo se svjetonazorski s PGS-om ni po jednom pitanju, a razgovaramo i s Možemo!, Akcijom mladih i Unijom Kvarnera. "Očekuje nas intenzivno razdoblje u razvoju Rijeke, velik investicijski ciklus, a usmjereni smo na razvoj gospodarstva, prometnu povezanost i jačanje života u zajednici, što uključuje školstvo, zdravstvo i socijalni program'', zaključio je Filipović.

SDP-ova koalicija osvojila je u Gradskom vijeću 10 mjesta, a PGS tri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene