Ivan Penava
Ivan Penava Foto: Patrik Macek/Pixsell

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava reagirao je na naš tekst Dnevnik iz Vukovara i izjavu protukandidata Damira Madune.


Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava poslao je zahtjev za objavu ispravka netočne informacije.

Vezani članci Vukovar: Neosvjetljeni vodotoranj Par nepar javna rasvjeta: Vukovar ima novi model uštede na računima za struju, no nisu svi zadovoljni Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave Vukovarski vodotoranj u bojama ukrajinske zastave: "Prisjećamo se osjećaja straha i neizvjesnosti"

Penava je reagirao na tekst ''Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...'', u kojem kandidat za gradonačelnika Grada Vukovara na predstojećim lokalnim izborima g. Damir Maduna u 2. minuti i 29. sekundi priloga izjavljuje: ''Mislim, kakva je poruka kad gradonačelnik svog kuma stavi za direktora sportskih terena.''

''G. Damir Maduna iznio je netočnu informaciju da sam u kumskom srodstvu s direktorom sportskih terena, misleći pri tome na ravnatelja Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara ''Sportski objekti Vukovar'' g. Ivana Szabu.

S g. Ivanom Szabom nisam ni u kakvom krvnom, tazbinskom ili kumskom srodstvu ili bilo kakvom drugom odnosu koji bi se mogao klasificirati kao pogodovanje u bilo kojem smislu.

Neistinita tvrdnja g. Madune dovela je do obmanjivanja javnosti u kontekstu predstojećih lokalnih izbora i diskreditiranja mene kao jednog od kandidata.

Objava takve tvrdnje na Vašem portalu nanijela je štetu mom ugledu i časti te Vas pozivam za objavu ispravka netočnih informacija u skladu odredbi članka 41. Zakona o medijima te da postupite sukladno mjerodavnim zakonskim odredbama'', napisao je gradonačelnik Penava.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju