Predsjednik Vlade Plenković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije - 2
Predsjednik Vlade Plenković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije - 2 Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U sukob premijera Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića uključio se i HDZ. Na društvenim su mrežama ponovili riječi predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je ranije u srijedu Milanovića nazvao - klaunom.


HDZ je na društvenim mrežama objavio post u kojem nazivaju predsjednika Milanovića "iskompleksiranim Klaunom" koji se, navode, razotkrio u priči oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda.

Vezani članci Davor Božinović, HDZ Božinović: "Očito je da je HDZ pobjednik ovih izbora. Analizirat ćemo Split. Birači nisu kaznili antisemitske poruke, o tome moramo razmisliti" Ranko Ostojić Ranko Ostojić pozvao sve koji nisu glasovali za HDZ da ga podrže i poručio: ''Oni koji su očekivali debakl SDP-a, prevarili su se''

Milanovića optužuju da provodi politiku protiv HDZ-a, ali i za laži i licemjerje. Osvrnuli su se i na Milanovićevu posljednju objavu na društvenoj mreži.

"Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!
Klaunu s Pantovčaka ponestaje argumenata oko izbora čelne osobe Vrhovnog suda pa se danas još jednom razotkrio kao prevarant.
Milanović, još uvijek duboko frustriran porazom na parlamentarnim izborima 2016. - zbog kojeg je morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a - sada iz pozicije predsjednika RH provodi politiku protiv HDZ-a koji je premoćno pobijedio na #izbori2020 i koji već u 2. mandatu vodi #VladaRH.
Koliko je lažljiv i licemjeran, najbolje govori zadnja objava u kojoj se udostojio premijera prozivati 'komunističkim gojencem', ponavljajući svoje uvrede iz 2016. koje je od njega preuzela krajnja desnica u cilju blaćenja predsjednika HDZ-a i Vlade RH", napisali su na Facebooku.

Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj...

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednicaSrijeda, 12. svibnja 2021.

Nastavljen sukob između premijera i predsjednika

Sukob predsjednika države i premijera i u srijedu se nastavio. Premijer Andrej Plenković je u Rijeci ponovio kako je Zlata Đurđević prekršila zakon jer je kandidatkinja u nezakonitoj proceduri.

Zoran Milanović odgovorio mu je na Facebooku. A njemu je Andrej Plenković odgovorio u Puli, a zatim Milanović - opet na Facebooku.