Mato Franković
Mato Franković Foto: DNEVNIK.hr

HDZ-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković rekao je u petak da su članovi stranke u Dubrovniku dobili SMS poruku kojom im se prijeti isključenjem iz stranke ne budu li aktivni na nedjeljnim izborima, ističući da ta poruka nije došla iz HDZ-a.


"Ne budete li aktivni na nedjeljnim izborima bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci. HDZ Dubrovnik po nalogu Branka Bačića, glavnog tajnika. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku za ništa", pročitao je poruku Franković i istaknuo kako ne želi nagađati tko joj je autor.

"Radi se o nečijoj političkoj slabosti, pa želi izazvati reakciju. Ne želim optuživati političke suparnike, ali jasno poručujem svim članovima da ovo nije došlo od nas", rekao je Franković i najavio da ovaj slučaj neće prijaviti izbornom povjerenstvu.

Istaknuo je kako mu je nevjerojatno da postoje ljudi koji sitnim manipulacijama žele prijetiti ljudima, poručivši da u HDZ-u ne žele biti takvi, već oni koji okupljaju, te da on nije samo kandidat HDZ-a, već želi biti kandidat svih građana Dubrovnika. "Želim da moji birači budu svi, bez obzira na političku opciju", kazao je.

Franković je napomenuo da je protekli gradonačelnički mandat bio uspješan i izazovan s ostvarenih preko tristo projekata, ali i s godinom pandemijske krize.

"Na tu krizu, zdravstvenu i financijsku, uspješno smo odgovorili i pred nama je vrijeme oporavka i odgovornog upravljanja. Pokazali smo da znamo kako jer su turističke brojke sve bolje", rekao je.

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić najavio je da će ostvariti daljnje prometno povezivanje izgradnjom autoceste do Osojnika, brze ceste do Zračne luke te Pelješke ceste, a uz sedam luka koje su počeli graditi izgradit će, kaže, još i Pernu i Prigradicu.

Za svoga protukandidata Božu Petrova iz Mosta kazao je da je u kampanju ušao bez programa, već sa šesnaest vrlo uopćenih teza, što smatra neozbiljnim i neodgovornim prema biračima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju