Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILO RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE

Zbog potresa ukinuta i neka ograničenja za prelazak državne granice, doznajte na koga se to sve odnosi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na razoran potres koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije Ravnateljstvo policije izdalo je uputu za dodatne iznimke vezane uz provođenje Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Omogućuje se izlazak iz Republike Hrvatske, bez sankcija, svim osobama kojima su oštećene kuće, a imaju izrečenu mjeru samoizolacije. Radi se o uglavnom o našim povratnicima npr. u zemlje EU-a ili u BiH, koji tamo imaju osiguran smještaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazne i obećanja Prisjeo mu burek od 400 eura: Kamera je sve snimila, no sada će novac dobiti natrag Slika nije dostupna AKTIVNO U BRUXELLESU Usvojena rezolucija o pomoći Hrvatskoj nakon potresa, europski čelnici sada raspravljaju o usklađivanju borbe protiv pandemije

Osobama koje žive u inozemstvu, a u potresu su im oštećene kuće ili imaju članove obitelji koji su u pogođenim područjima, treba iznimno omogućiti ulazak u RH bez PCR testa ili samoizolacije, u cilju žurnih saniranja štete. Kao dokaz potrebno je predočiti vlasnički list, odnosno drugu relevantnu dokumentaciju.

U svim slučajevima dovoženja humanitarne pomoći, uključujući pojedinačnu pomoć, omogućuje se ulazak u RH bez PCR testa ili samoizolacije, ukoliko se prilikom obavljanja granične kontrole utvrdi da se doista radi o humanitarnoj pomoći.

U takvim slučajevima osobe se upućuju u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa, osim gradova Petrinje i Siska, a u Gradu Zagrebu donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu se donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene