Koronavirus nije spriječio građane da se druže na prepunim ulicama i trgovima diljem Hrvatske. U Splitu i Zadru intervenirala je policija. Fra Bojan Rizvan objašnjava kako je koronavirus pridonio intimnijem slavlju, kao što je bio onaj na Betlehemskim poljima.


Unatoč zabrani okupljanja, brojni građani družili su se na gradskim trgovima i ulicama. U Dalmaciji kao da koronavirusa nema. Trebalo je pokazati nove kapute, šešire, pozdraviti i zagrliti prijatelje. Evidentno su se kršile epidemiološke mjere. U Zadru je intervenirala i policija, ali ne baš uspješno, građani su negodovali, ali i razišli.

Fra Bojan Rizvan iz Župe Presvetog Srca Isusova u Zadru objašnjava da je slavlje Božića radostan događaj za sve vjernike, trenutak u kojem je Bog neraskidivo vezan s čovjekom. Koronavirus je natjerao ljude na intimniju proslavu Božića.

Predsjednik RH Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković Plenković, Milanović i Jandroković poslali čestitke građanima i mole da se ljudi suzdrže od velikih okupljanja

''Ta proslava Božića koja je ovakva kakva jest, više može nalikovati onoj koja je bila na Betlehemskim poljanama. Nije tamo bilo previše pastira koji su bili po anđelima pozvani da se dođu poklonit Gospodinu'', rekao je Fra Bojan Rizvan.

Eva i Klara Šljivić Božić daleko od doma i obitelji: Pogledajte emotivne poruke koje su poslali Hrvati iz dijaspore

Objašnjava da je to bio intimniji događaj koji je promijenio povijest čitavog svijeta i ljudi.

''Iako smo razdvojeni mjestom, povezani smo ljubavlju'', izjavio je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju