Muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije osumnjičen je da je u ilegalnom domu skrbio o nekoliko desetaka umirovljenika. Osim toga, u domu se nije pazilo na epidemiološke mjere, pa se koronavirus proširio među zaposlenicima i korisnicima, od kojih ih je dvoje i preminulo.

Galerija


Koprivničko-križevačka policija dovršila je istragu nad 55-godišnjakom s područja te županije zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Vezani članci Nacionalni stožer Najmlađa preminula osoba bez komorbiditeta: ''1. veljače neće biti spektakularnog popuštanja mjera'' Umirovljenica koja se prva u Hrvatskoj cijepila, primila i drugu dozu - 1 Primila i drugu dozu: Prabaka Branka prva se cijepila u Hrvatskoj i jedva dočekala docjepljivanje

On je u ilegalnom domu pružao smještaj i skrb za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, a od ožujka prošle godine u domu se nisu primjenjivale upute Zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje epidemije. Koronavirus se proširio među zaposlenicima i korisnicima, a dvije su korisnice i preminule.

Osim toga, vlasnik ilegalnog doma je epidemiolozima, koji su došli testirati korisnike, zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, pa su brisovi uzeti sljedećeg dana, i to tek nakon inspekcije Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čime je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

Protiv 55-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.