Muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije osumnjičen je da je u ilegalnom domu skrbio o nekoliko desetaka umirovljenika. Osim toga, u domu se nije pazilo na epidemiološke mjere, pa se koronavirus proširio među zaposlenicima i korisnicima, od kojih ih je dvoje i preminulo.


Koprivničko-križevačka policija dovršila je istragu nad 55-godišnjakom s područja te županije zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Vezani članci Ursula von der Leyen Pučka pravobraniteljica: ''Tajnovitost potiče sumnje. Moramo čuti o čemu su pričali von der Leyen i šef Pfizera'' Ilustracija Prvi put objavljeni zbirni podaci za tjedan dana: Pogledajte koliko je novozaraženih

On je u ilegalnom domu pružao smještaj i skrb za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, a od ožujka prošle godine u domu se nisu primjenjivale upute Zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje epidemije. Koronavirus se proširio među zaposlenicima i korisnicima, a dvije su korisnice i preminule.

Osim toga, vlasnik ilegalnog doma je epidemiolozima, koji su došli testirati korisnike, zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, pa su brisovi uzeti sljedećeg dana, i to tek nakon inspekcije Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čime je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

Protiv 55-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju