Nakon što je otklonjena mogućnost da je 26-godišnjak iz Đakova, koji se 20. siječnja vratio iz Kine, zaražen koronavirusom, nova dva suspektna slučaja u ponedjeljak su se navodno pojavila u Vinkovcima. Riječ o dvojici mlađih muškaraca koji su u Kinu išli raditi.


Riječ je o dvoje pacijenata koji su se nedavno vratili iz Kine i kod kojih su se pojavili simptomi koji ukazuju na potencijalnu zarazu koronavirusom.

Vezani članci Bar, ilustracija Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak Građani na brzom testiranju na lokaciji Dom zdravlja Zapad u Prilazu baruna Filipovića - 5 Počela brza testiranja na više lokacija u Zagrebu, ovdje je sve što o njima trebate znati. Bandić poručio: "Prvi smo u Hrvatskoj"

Pacijenti su zbog simptoma hospitalizirani u Općoj i županijskoj bolnici u Vinkovcima. Oba su pacijenta trenutno smještena u izolaciju, a riječ je o dvojici mladića u dobi od 22 i 23 godine koji su u Kinu išli raditi, potvrdio je ravnatelj bolnice u Vinkovcima Krunoslav Šporčić.

''Zaprimili smo ih u bolnicu, izuzeli sve uzorke i poslali ih u kliniku za infektologiju u Zagrebu. Sad trebamo čekati potvrdu radi li se o infekciji koronavirusom ili ne. Prema kliničkoj slici, prije bi rekli ne, nego da'', rekao je Šporčić i dodao da nada rezultate nalaza dobiti već sutra tijekom jutra.

Pacijenti su pod nadzorom i smješteni u izolaciju. ''Mislim da u ovom trenutku ne postoji nikakva ozbiljna prijetnja javnom zdravstvu'', kaže Krunoslav Šporčić i dodaje da će pacijenti biti otpušteni kući u slučaju da se pokaže da nema zaraze koronavirusom.

Riječ je o mladićima koji su bili dio skupine od 10 osoba koja se prije dva dana vratila u Hrvatsku nakon rada u Kini. Njih devet je s područja Vukovarsko-srijemske županije, a jedna je osoba iz Brodsko-posavske. Ostali ne pokazuju nikakve simptome, no ipak su pod stalnim nadzorom.