Kruzer Carnival Magic uplovio je u dubrovačku luku. Na tom kruzeru došlo je 756 pomoraca, a među njima su petorica Hrvata.

Galerija


Radi se o pomorcima koji su zapeli na morima i oceanima zbog epidemije koronavirusa, no sada se mogu vratiti svojim kućama. Na brodu je svega pet državljana RH, a za pomorce je organiziran siguran put kući.

Vezani članci Cijepljenje na Velesajmu HZJZ objasnio zašto smo cijepili tako malo ljudi: "Nema to veze s AstraZenecom, cijepili smo koliko smo imali cjepiva" Masovno cijepljenje na Velesajmu - 2 Krah druge faze: HZJZ otkrio koliko je osoba starijih od 65 dosad primilo cjepivo

Strane državljane očekuju dva aviona u Čilipima koji će ih odvesti u Rumunjsku i Ukrajinu. Dio njih bit će prevezen autobusima, primjerice oni koji putuju u Sloveniju ili Mađarsku. Na kruzeru su državljani 10-ak zemalja, od čega njih pet iz Hrvatske.

Romano Perić, koordinator Međunarodne organizacije transportnih radnika u Hrvatskoj i pomoćnih glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, rekao nam je kako će svim pomorcima biti izmjerena temperatura, ali neće biti testirani jer su svi proveli dosta vremena u izolaciji i imali su cijelo vrijeme odgovarajuću zdravstvenu skrb na brodu. 

"Uvjereni smo da na brodu nema zaraženih s obzirom na to da su pomorci proveli dosta vremena u karanteni", kazao je Perić.

Radi se o prvom kruzeru od ukupno dva koji dolaze u Dubrovnik u sklopu repatrijacije. Drugi kruzer Carnival Breeze uplovit će u luku za osam dana, a na njemu se nalazi stotinjak Hrvata.