Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od širenja

Stotine sela na sjeveroistoku Kine opet u karanteni nakon pojave novih slučajeva zaraze koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U provinciji na sjeveroistoku Kine sve je više slučajeva koji nisu uvezeni.

Stotine sela u sjeveroistočnoj pokrajini Jilin stavljeno je u karantenu nakon što su tamo pojavili novi slučajevi koronavirusa, objavili su lokalni dužnosnici u subotu, javlja NBC News

Pročitajte i ovo Kina SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Kineski državni medij najavio zaokret u vezi s koronom: Vlada ima novi plan Slika nije dostupna OMIKRON HARA Zabilježili 50 slučajeva zaraze pa uveli novi lockdown: Četiri milijuna ljudi ostaje kod kuće

Više od tisuću stambenih zgrada zatvoreno je u Shulanu, gradu u središtu provincije gdje su se također pojavili novi slučajevi.

Zaustavljen je i promet prema 1205 sela kako bi se kontroliralo širenje zaraze. Gradonačelnica Shulana rekla je kako su sve mjere provedene u skladu s odlukama središnjih vlasti. 

Dodala je kako prije 7. svibnja u gradu nije bilo domaćih slučajeva, nego da su zaraženi uglavnom bili povratnici iz inozemstva, naročito iz obližnje Rusije.

U petak je u gradu zabilježeno 16 neuvezenih slučajeva. U cijeloj provinciji bilo ih je 121. Uvezenih slučajeva bilo je 19.

Područje je ranije ovog tjedna proglašeno visokorizičnim. Kontakti oboljelih također su pod medicinskim nadzorom.

Sun Chunlan, koja je pokušavala spriječiti da se virus proširi i iz Wuhana, u srijedu je odletjela u Jilin kako bi se epidemija stavila pod kontrolu, izvijestila je agencija Xinhua.

Kina je u petak obilježila mjesec dana bez novih smrtnih slučajeva od koronavirusa. Ipak, vlasti s oprezom gledaju na potencijalna nova žarišta. U Wuhanu, epicentru zaraze, planira se masovno testiranje 11 milijuna stanovnika. 

Od koronavirusa u Kini preminulo je više od 4600 ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene