Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRAĆAJU I MASKE

Slovenija mijenja mjere na granici, doznajte što će po novome trebati ispunjavati za ulazak u zemlju čak i ako ste samo u tranzitu

Slovenija postrožila prelazak granice - 1
Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Slovenska vlada objavila je da će od 23. kolovoza i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju trebati pokazati dokaz da su cijepljeni protiv COVID-19, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

"Od 23. kolovoza tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT uvjeta", objavila je vlada u priopćenju nakon sinoćnje dopisne sjednice.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Slika nije dostupna Strah zbog delta-varijante U Sloveniji raste broj zaraženih: Tema dana je izjava epidemiologa koja je izazvala velike nedoumice

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj Covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Izuzeće od PCT uvjeta za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prijevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene