Britanski princ Charles donirao je u Fond RH za obnovu Zagreba nakon potresa 22. ožujka, a predsjedniku Zoranu Milanoviću izrazio je "duboku potresenost i tugu" zbog žrtava i štete od potresa, objavilo je u subotu britansko veleposlanstvo u RH.


"Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu", navodi princ od Walesa u pismu hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Vezani članci Kraljica Elizabeta, princ Philip i princ Charles Emotivni princ Charles objavio video u čast preminulom ocu: "Dragi tata, jako ćeš nam nedostajati" Liječnici, ilustracija Post COVID sindrom postaje sve ozbiljniji zdravstveni problem, liječnica upozorava koje posljedice pacijentima mogu ostati i do kraja života

U znak priznanja dobrih odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, princ Charles donirao je u Vladin fond za obnovu Zagreba oštećenog u potresu prije više nešto više od mjesec dana.

S obzirom da je potres pogodio Zagreb usred pandemije koronavirusa, "mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju", dodaje u pismu.

"Hrvatska i njeni ljudi u našim su mislima i molitvama u ovim bolnim i teškim trenucima", zaključio je princ Charles.

Britanski prijestolonasljednik Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, boravili su u proljeće 2016. u posjetu Hrvatskoj, što je bio posjet koji nije imao političku dimenziju, ali je bio usredotočen na jačanje povezanosti dviju zemalja i njihovih građana.

Oni su posjetili Zagrebu i Slavoniju i Baranju, a za svoju Božićnu čestitku te godine odabrali su fotografiju snimljenu 15. ožujka, za vrijeme njihova posjeta Hrvatskoj. (Hina)