Pošta u Zapruđu
Pošta u Zapruđu Foto: Borna Filić/Pixsell

Žena koja je u srijedu ujutro došla u poštu nije rekla da ima koronavirus nego da nosi doznake za bolovanje oboljele osobe. Zaposlenica pošte krivo ju je shvatila i odmah nazvala sve nadležne službe.


Zagrebačka policija oglasila se o incidentu u pošti u naselju Zapruđe. Djelatnica pošte prijavila je u srijedu ujutro da je u poslovnicu došla žena koja je rekla da boluje od koronavirusa. Djelatnici Pošte nazvali su nadležne službe, epidemiologa i zapovjednika civilne zaštite Novi Zagreb. 

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj Preminula žena (89): Njezin unuk pozitivan nakon leta s radnicima iz Švedske, zaražena cijela obitelj Ulica, ilustracija Trgovine opet mogu raditi nedjeljom! U Hrvatskoj drugi dan zaredom nema novooboljelih, jedna osoba preminula

Zvali su i policiju koja je brzo raspetljala zavrzlamu. 

"U prostor pošte oko 9 sati ujutro doista je došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće. Utvrđeno je da ona ne boluje od korona virusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena, međutim koja je upravo iza razloga da poštuje odluke Stožera civilne zaštite RH, strogo poštuje odluku i nalazi se u svom stanu te ne izlazi van tog prostora kako ne bi zarazio svoje sugrađane", pojasnili su u zagrebačkoj policiji.

Žena koja je u poštu donijela doznake je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Prije tri dana uzela je papire, a djelatnici u pošti rekla je kako se radi o doznakama osobe zaražene koronavirusom što je zaposlnica pošte krivo shvatila i pomislila da je ona zaražena.

"U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je ženska osoba imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru", zaključuju u policiji.