Velika Britanija, koronavirus
Velika Britanija, koronavirus Foto: Afp

Mediji javljaju kako britanska vlada planira tzv. društveni lockdown. Osim zatvorenih pubova i restorana, navode da će biti zabranjeni susreti različitih kućanstava u zatvorenom.


Britanska vlada planira uvođenje društvenog lockdowna u najvećem dijelu sjeverne Velike Britanije i potencijalno Londonu kako bi se spriječilo širenje drugog vala epidemije koronavirusa, objavio je u nedjelju kasno navečer Times.

Vezani članci Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja" koronavirus, Beograd Naši susjedi u iščekivanju vrhunca epidemije: Unatoč manjem broju testiranih nedjeljom, i danas imaju više od 6000 novih slučajeva

Nove mjere predviđaju zatvaranje pubova, restorana i barova na dva tjedna, prenosi Reuters.

Ranije prošlog tjedna, premijer Boris Johnson je izjavio je da bi novi lockdown ugrozio radna mjesta, svakodnevni život građana i ljudske konktakte.

Times navodi da će biti zabranjeni i susreti članova različitih kućanstava u zatvorenom prostoru.

Velika Britanija prošlog je tjedna uvela nove mjere koje zahtijevaju rad ljudi od kuće gdje je to moguće, kao i rano zatvaranje restorana i barova kako bi se spriječilo brzo širenje drugog vala koronavirusa. Predviđa se da te mjere budu na snazi šest mjeseci.

Škole i trgovine smiju ostati otvorene, kao i tvornice i uredi u kojima zaposlenici ne mogu raditi od kuće, navodi Times pozivajući se na visoki vladin izvor.