Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probudio se iz kome

Nevjerojatan slučaj: Nije imao pojma da vlada pandemija iako je dva puta bio zaražen koronom - "Kao da je sve prespavao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer iz Velike Britanije probudio se iz kome nakon 11 mjeseci – apsolutno nesvjestan toga da se svijet našao u pandemiji novog koronavirusa, kojim je i sam dva puta bio zaražen.

Josepha Flavilla (19) 1. ožujka 2020. udario je automobil dok je pješačio prema svojem domu u Staffordshireu. Nesreća se dogodila tri tjedna prije nego što je Velika Britanija ušla u prvi nacionalni lockdown, a Joseph je narednih pola godine neprestano bio u stanju kome. U rujnu je otvorio oči i treptanjem pokušavao komunicirati s obitelji i zdravstvenim osobljem. Reagirao je samo očima, a povremeno bi ponovno pao u komu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crne brojke ponovno rastu Broj umrlih od koronavirusa u svijetu prešao tri milijuna, WHO upozorava: "Pandemija je došla do kritične točke" Mislav Bago GODINU DANA POD KORONOM Ekskluzivno istraživanje: Pridržavaju li se hrvatski građani propisanih mjera i što će prvo napraviti kad završi pandemija?

Potom je prevezen na rehabilitaciju u neurološku kliniku, gdje se nalazi posljednja četiri mjeseca. Tijekom tog razdoblja mladiću je dva puta potvrđena zaraza koronavirusom, jednom dok je bio u komi te ponovno nakon što se probudio. Srećom, oba puta uspješno je izliječen.

Prema riječima liječnika, njegov oporavak napreduje polako, ali sigurno. Posljednjih tjedana uspijeva pomicati ruke i noge.

"Zaista se trudi. Trepće nam i smiješi se, a podigne i udove kad mu se kaže, napreduje. Pokušavamo ostati pozitivni. A kako objasniti nekome tko je bio u komi da se pojavila pandemija? Ne znamo koliko razumije, mozak mu je prilično oštećen. Nesreća se dogodila prije prvog lockdowna i Joseph kao da je sve prespavao", kazala je njegova teta Sally Falvill-Smith za Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene