Koronavirus u Njemačkoj
Koronavirus u Njemačkoj Foto: Afp

Njemačka će ograničiti putovanja iz Brazila, Velike Britanije, Portugala i Južnoafričke Republike, zemalja u kojima cirkuliraju još zarazniji sojevi koronavirusa, prema vladinom nacrtu u kojeg je u petak Reuters imao na uvid.


"Uz postojeća testiranja i karantenu, bit će uvedeno privremeno ograničenje putničkog prometa iz zemalja koje su označene kao regije s novim sojevima koronavirusa", piše u uredbi.

Zdravstvene vlasti sve su zabrinutije po pitanju novih sojeva koji, zbog toga što su zarazniji i brže se šire, mogu brže doprinijeti kolapsu zdravstvenog sustava.

Požar na COVID odjelu u bolnici u Bukureštu Usred noći izbio požar na COVID odjelu u Bukureštu, poginula četiri pacijenta

Ostale vlade Europske unije razmatraju slične mjere, piše u vladinom dokumentu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel založila se ovaj tjedan za mogućnost potpune zabrane putovanja u cilju smanjenja broja novozaraženih.

Ona je na sastanku vodstva Kršćansko-demokratske unije (CDU) dovela u pitanje ublažavanje strogih mjera zatvaranja nakon sredine veljače. Kao razlog i dalje teškoj situaciji, unatoč padu broja novozaraženih, Merkel je navela pojavu novog mutirajućeg koronavirusa koji se širi mnogo većom brzinom.

Wuhan, bolnica Stručnjaci u Wuhanu proučavaju rane slučajeve COVID-19: "Nema jamstva da ćemo dobiti odgovore"

Hrvoje Bujas Ogorčeni poduzetnici najavljuju veliku akciju za srijedu. Hoće li ipak otvoriti kafiće i teretane? "Da ja imam kafić, ja bih ga otvorio"

U Njemačkoj su do sredine veljače na snazi oštre mjere zatvaranja koje uključuju zabranu rada gotovo cjelokupne maloprodaje, ugostiteljskih, kulturnih i sportskih objekata.