Ogorčeni vlasnici kafića i teretana mogli bi otvoriti svoje objekte unatoč odluci Stožera. Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas rekao nam je da poduzetnici za srijedu pripremaju veliku akciju.

Galerija


Mnogi poduzetnici najavljuju tužbe zbog nastavka mjera Stožera. Iako su se nadali popuštanju mjera, to se ipak nije dogodilo. Teretane ostaju zatvorene, a kafićima nije dopuštena ni prodaja kave za van. U 9 sati počeo je sastanak Task Forcea, udruge koja okuplja 30-ak osnivača, na kojem odlučuju o daljnjim potezima.

Vezani članci Sjednica Vlade RH Plenković apelirao na građane: "Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak...", Božinović: "Sve obustavljene manifestacije sada se mogu održati, ali..." Vili Beroš Beroš: "Pojavio se novi soj, čini se da je zarazniji. Ako se sada cijepimo, mirni smo do proljeća. Sigurno nećemo doseći 50 posto do kraja lipnja"

"UGP priprema veliku akciju u srijedu u Zagrebu, pozvat ćemo poduzetnike i obrtnike, ali i sve građane", rekao nam je Bujas tijekom sastanka na kojem se bruse detalji za srijedu. 

Javljaju mu se brojni poduzetnici, od kojih bi neki mogli otvoriti svoje objekte unatoč zabrani Stožera.

"Da ja imam kafić, ja bih ga otvorio, ali nemam moralno pravo pozivati ljude da otvore teretane i kafiće jer su kazne drakonske. Kazne su i do 70.000 kuna, a ako se ide na kaznenu odgovornost za širenje pandemije, kazne mogu biti i tri godine zatvora. To su ogromne, drakonske kazne. Kazne su kao da ste ubili čovjeka i zbog toga ne možemo pozivati ljude i dovoditi ih u takvu situaciju. No ono što mi možemo jest napraviti prosvjed", kazao nam je prije sastanka.

Iz Vlade ih nitko nije pozvao na razgovor niti to očekuju. "Nama je dosta neproduktivnih razgovora i sastanaka. Pitanje je bismo li išli na sastanak na kojem se ionako ništa ne bi dogodilo", napomenuo je.

Sve je veći broj poduzetnika koji najavljuju pobunu. Kondicijski centar Spartak najavio je da će od 1. veljače otvoriti svoja vrata. 

"DOSTA JE BILO VIŠE OVOG TERORA! Naše firme i sportske udruge nije otvorio ni Stožer, a ni Vlada RH, tako da nemaju pravo ni zatvarati. Dosad smo slušali, ali sad je dosta. Od 1. 2. 2021. god. otvaramo vrata našeg centra, pa da vidimo šta će se dogoditi. Odluku donio vlasnik, osnivač i predsjednik našeg stožera Kondicijskog centra Spartak Alen Preldžić, 099 5599 559. I molim da podijelite ovu objavu jer nismo se borili za ovu državu da bismo bili poslušnici drugih država", napisali su na Facebooku. 

 

DOSTA JE BILO VIŠE OVOG TERORA ! Naše firme i sportske udruge nije otvorio ni stožer a ni Vlada RH, tako da nemaju pravo...

Objavljuje Kondicijski Centar SpartakČetvrtak, 28. siječnja 2021.