Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se motiv

Na teretanu i kafić u Zlataru ispalio projektil iz zolje. Već satima traže napadača: "Policija pregledava nadzorne kamere"

Aktualno Galerija +0 Prosvjed o obnovi Zagreba - 2 Galerija 1/1 >>
Poslovna zgrada u Zlataru oštećena je sinoć nakon što je na nju netko, kako neslužbeno doznajemo, ispalio projektil iz zolje. Napadača još traže.

U četvrtak navečer, malo prije ponoći, u Zlataru je odjeknula snažna eksplozija koja je uznemirila građane.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Ante Bagarić AGRESIJA KOJA STRAŠI DRUŠTVO Svi se pitaju što je s tim bombama i eksplozivima? ''Društvo je sa emocionalne strane odavno krenulo u krivu ulicu, nismo spremni suočiti se s tim''

Kako DNEVNIK.hr doznaje, nepoznati počinitelj pucao je najvjerojatnije iz raketnog bacača zolje. Zgrada je u vlasništvu muškarca koji je 1972. godište. U poslovnoj zgradi nalaze se kafić i trgovina rasvjetnim tijelima u prizemlju, dok je na katu teretana, ali zasad se ne zna jesu li i oni u istom vlasništvu ili su prostori u najmu. Nisu jasni ni motivi napada. Oštećeni su krov i zid zgrade.

Policija počinitelja još traži. 

Kako su nam je u petak ujutro potvrdio Zoran Lončar iz PU krapinsko-zagorske, očevid je zbog mraka počeo tek ujutro. Ozlijeđenih nema.

Oko 13 sati policija je poslala i službeno priopćenje. 

"Sinoć, oko 23.20 sati, u Zlataru nepoznati počinitelj ispalio je iz ručnog raketnog bacača projektil u poslovnu zgradu u vlasništvu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina. Na zgradi su nastala oštećenja na krovištu i zidu, a povrijeđenih osoba nema. Policija intenzivno traga za počiniteljem, a o pojedinostima će se više znati nakon obavljenog očevida", javili su.

Građani su na internetskim stranicama komentirali kako je eksplozija jako odjeknula te se čula na širem području županije.

"Osjetilo se ful! Mislim da su ljudi infarkt doživjeli kako se čulo!!!". Meni srce lupa još", samo su neki od komentara građana na internetu

Nakon eksplozije čula se i vatrogasna uzbuna. Nakon očevida znat će se više o okolnostima događaja.

Ggradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek rekla je da je prostor oko zgrade još ograđen, da se pregladavaju nadzorne kamere i ispituju susjedi. 

"Ne bih mogla reći što je povod. Zlatar je mali grad, prilično mirna sredina u kojoj svatko svakog poznaje. Stvarno možemo reći da smo miran i siguran gradm u kojem je ovakve stvari ne događaju", rekla je. 

Građane je uznemirila eksplozija prije ponoći.

"Svi su ionako u stresu zbog potresa. No ponavljam, Zlatar je miran grad, a ovo je izolirani slučaj. Moji sugrađani večeras mogu mirno spavati. Sreća da nema žrtava", zaključila je Auguštan-Pentek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene