Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Rumunjskoj

Usred noći izbio požar na COVID odjelu u Bukureštu, poginula četiri pacijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je drugi smrtonosni požar u državi članici Europske unije u tri mjeseca.

U požaru koji je u noći  na petak rano izbio u COVID bolnici u Bukureštu poginula su četiri pacijenta. Ukupno su evakuirane 102 osobe, objavile su vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u susjedstvu Požar izbio u bolnici u Zlatiboru: Vatrogasci morali evakuirati pacijente, među njima i deseci djece Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan Manjak liječnika Deklaraciju o zaštiti baštine brzo riješe, ali probleme u zdravstvu - ne: "Nemamo dovoljno novca, ali ima ministarstvo i HZZO"

Vatra je izbila oko 3 sata ujutro u jednoj od zgrada bolnice Matei Bals, jednoj od najvećih u državi. Izgrađena je 1953. godine i nedavno je potpuno renovirana, poručili su iz ustanove.

Požar je zahvatio četiri bolesničke sobe, a uzrok se istražuje.

Među 102 evakuiranih osoba su srednje teški do teški bolesnici i većina njih dobivala je kisik. Njih 44 prebačeno je u druge bolnice u gradu dok su preostali pacijenti razmješteni po drugim zgradama kompleksa.

Ovo je druga takva tragedija na COVID odjelima u Rumunjskoj. Desetero pacijenata zaraženih koronavirusom izgubilo je život sredinom studenog u velikom požaru u bolnici na sjeveroistoku zemlje. Poginuli pacijenti bili su na respiratoru. 

I prije pandemije koronavirusa, rumunjski zdravstveni sustav bio je preopterećen i prožet korupcijom, neefikasnošću i lošim upravljanjem pod utjecajem politike. U posljednja tri desetljeća u zemlji je izgrađena samo jedna bolnica, a u zdravstvo se vrlo malo ulaže. Tisuće liječnika i medicinskih sestara napustile su ovu najsiromašniju državu članicu EU i emigrirale u bogatije članice, piše Reuters

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene