Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva cijepljenja

Cijepila se i prva zdravstvena djelatnica, otkrila kako se osjeća: ''Nisam ni sekunde dvojila s obzirom na sve što ovdje gledam svaki dan''

Nakon što je prva u Hrvatskoj cjepivo primila korisnica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka, cijepila se i prva zdravstvenandjelatnica. Riječ je o liječnici Nikolini Bogdanić iz Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''.

Počelo je cijepljenje zdravstvenih djelatnika protiv koronavirusa. Prva se cijepila liječnica Nikolina Bogdanić iz Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo je 7 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

''Primila sam cjepivo i osjećam se dobro. Nisam ga niti osjetila, samo blago peckanje'', rekla je nakon cijepljenje. Kazala je da nije dugo razmišljala hoće li se cijepiti, i to prva.

''Nisam dvojila niti sekunde s obzirom na sve ono što ovdje gledam svaki dan'', kazala je Bogdanić.

Markotić: Ne treba nikoga osuđivati

Ravnateljica Klinike Alemka Markotić rekla je da je ovo čin za povijest. ''Odlučili smo da će se od nas prva cijepiti doktorici Nikolina Bogdanić, specijalizantica druge godine, jedna od najboljiih specijalizanata'', otkrila je Markotić.

''Svi smo mi ljudi. Ne treba nikoga osuđivati. Mislim da će polako drugi shvatiti i ohrabriti se i štiti svoje obitelji i sve oko sebe'', rekla je Markotić na pitanje kako smanjiti skepticizam prema cjepivu u društvu. Naglasila je da se ne može cijepiti onaj tko ima akutnu infektivnu bolest.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da vjeruje da je ovo početak kraja epidemije. ''Imamo moćno oružje protiv COVID-a. Cijepljenje je uzrokovalo da su eliminirane brojne bolesti i nadamo se da će tako biti i s COVID-19 infekcijom. Gledajmo u svjetliju budućnost i cijepimo se'', poručio je Beroš. Objasnio je da su organizirane mobilne ambulante za cijepljenje i dodao da bi se do proljeća trebalo sve dobro uhodati kako bi se organiziralo što bolje cijepljenje građana.

Plenković: Capak ima moju podršku

Premijer Andrej Plenković je ispred Klinike za infektivne boje komentirao i fotografiju Krunoslava Capaka na kojoj je snimljen kako sjedi na kutiji za cjepivo.

Imate u životu ono što je bitno i imate ono što je trivijalno. Znam da je subota, da je bio neradni dan i da ima puno ljudi koji nemaju što drugo činiti. Ako njima predstavlja zadovoljstvo baviti se nebitnim, to je ok'', rekao je Plenković i dodao da Capak ima njegovu podršku.

A prva osoba u Hrvatskoj cijepila se 81-godišnja Branka Aničić iz Doma za starije i nemoćne Trešnjevka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene