Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Merkel obećala pomoć

Europska komisija domaćin virtualne donatoske konferencije za razvoj cjepiva, očekuje se najmanje 7,5 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija domaćin je virtualne donatorske konferencije u ponedjeljak na kojoj će se prikupljati sredstva za razvoj cjepiva protiv koronavirusa i za liječenje bolesti koju on uzrokuje.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen bit će domaćin virtualnog sastanka donatora iz Bruxellesa s početkom u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon uvođenja digitalnih potvrda EK poziva članice da postupno popuštaju mjere, objavljene i preporuke tko bi i kada trebao biti izuzet od karantene Slika nije dostupna VRIJEDI U CIJELOM EU-u Nakon odluke EMA-e: Šef HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio kada će se u Hrvatskoj Pfizerom početi cijepiti i sva djeca starija od 12 godina

Očekuje se da će se na događaju prikupiti najmanje 7,5 milijardi eura. Sredstva će se uglavnom dodjeljivati međunarodnim zdravstvenim organizacijama i istraživačkim mrežama.

Udruživanje resursa diljem svijeta

Na konferenciji među ostalima sudjeluju njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emmanuel Macron i glavni tajnik UN-a Antonio Guterres.

Prikupljenim sredstvima udružit će se resursi širom svijeta kako bi se što brže razvilo cjepivo i učinkovito liječenje, koji bi trebali svima biti dostupni po pristupačnim cijenama.

Merkel je tijekom vikenda obećala "znatno financijsko sudjelovanje" Njemačke, a dpa predviđa da bi se radilo o stotinama milijuna eura.

Ciljeve konferencije u nedjelju je podržao i papa Franjo. Unatoč nedavnim obećavajućim naznakama, mnogi istraživači ne očekuju da bi cjepivo bilo spremno za uporabu prije sljedeće godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene