Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog koronamjera

Milanović izjavom naljutio Austrijance: Hrvatski veleposlanik zbog svega pozvan na razgovor

Hrvatski veleposlanik u Austriji pozvan je u tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova na razgovor.

Austrijance je navodno naljutila izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je početkom tjedna, prilikom posjeta Vatikanu, komentirao i korona mjere. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

"Ja imam problem u zadnje vrijeme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti znanost izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova i ove gluposti s mjerama. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, što je to, znanost ili metode koje podsjećaju na '30. godine?", rekao je tada Milanović, dodavši da je riječ o fašizmu.

Die Presse piše kako je u srijedu austrijski ministar vanjskih poslova na razgovor pozvao hrvatskog veleposlanika Daniela Glunčića. Milanovićeve izjave, piše list, izazvale su određenu "diplomatsku nervozu". Hrvatskom veleposlaniku domaćini su izrazili čuđenje zbog navedenih izjava, prenosi Die Presse APA-u.

"Milanovićeve izjave trebaju se odbaciti na najjači mogući način", poručeno je nakon razgovora Glunčića i glavnog tajnika Ministarstva Petera Launsky-Tieffenthala.

"Usporedbe mjera protiv pandemije COVID-a i fašizma su neprihvatljive, Naša je odgovornost zaštititi ljude u Austriji. Mi smo preuzeli tu odgovornost", doznaje se u Ministarstvu.

"Mogu potvrditi da sam bio pozvan na razgovor u ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije", rekao je hrvatski veleposlanik Danijel Glunčić za Hinu. On je odbio komentirati sadržaj razgovora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene