Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PANDEMIJA NE POSUSTAJE

Korona se pojavila i na - Mount Everestu, očaj u zemlji koja ima najveći porast novozaraženih na svijetu: "Od prekjučer hodam po bolnicama kako bi primili moju majku..."

Aktualno Galerija Masovni krematoriji New Delhiju Masovni krematoriji New Delhiju Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološko stanje u Indiji - 1 Epidemiološko stanje u Indiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pacijent na kisiku u automobilu u Indiji Pacijent na kisiku u automobilu u Indiji Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološko stanje u Indiji - 3 Epidemiološko stanje u Indiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Epidemiološko stanje u Indiji - 4 Galerija 1/6 >>
Koronavirus se pojavio čak i na Mount Everestu. Pandemiji se ne nazire kraj, a mnogi bolnički sustavi diljem svijeta na rubu su izdržljivosti.

Europska komisija s Pfizerom i BioN-Techom dogovara kupnju 1,8 milijardi doza cjepiva koje bi trebale biti isporučene u sljedeće dvije godine. U Indiji bolnički sustav u potpunom rasulu, a virus se pojavio i na Mont Everestu. Europska agencija za lijekove odobrila je proširenje proizvodnih pogona za Pfizerovo cjepivo u Belgiji. Neki kasne s isporukom, a upravo su s Pfizer i BioN-Tech na putu da isporuče i više nego što su trebali. Do kraja drugog tromjesečja Europi stiže 250 milijuna doza tog cjepiva.

''Uvjerena sam da ćemo imati dovoljno doza za cijepljenje 70 posto odrasle populacije u Europskoj uniji već u srpnju'', govori Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije.

Pročitajte i ovo Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava TREĆI VAL NEMA MILOSTI Popunjeni kapaciteti COVID bolnice u Dubravi, zamjenica ravnatelja otkrila koliko su imali pacijenata koji su već primili obje doze cjepiva

Pročitajte i ovo Mislav Bago RASTE I NEZADOVOLJSTVO RADOM VLADE Novi Crobarometar: Topi se podrška radu predsjednika Zorana Milanovića, više nema većinu u potpori. SDP-u ugrožen monopol na ljevici

Brojne se zemlje žure procijepiti stanovništvo. Drugi dan zaredom Indija obara rekorde. Imaju najveći dnevni porast novozaraženih na svijetu - više od 330 tisuća. Zdravstveni sustav na rubu je pucanja. Nema dovoljno kisika, ljudi umiru dok čekaju svoj red na bolnički krevet.

''Od prekjučer hodam po bolnicama kako bi primili moju majku. Obišao sam sve bolnice u Delhiju. Svi kažu isto, nema kreveta'', komentira građanin New Delhija.

Druga najmnogoljudnija zemlja na svijetu vapi za kisikom. Jedni leže na cesti, drugi u automobilima. Pronaći medicinsku pomoć za svoje bližnje gotovo je nemoguća misija.

''Majko, ništa ti se neće dogoditi. Ništa ti se neće dogoditi. Ništa ti se neće, molim te samo nastavi disati'', tješio je svoju majku stanovnik Indije.

Na dan umre više od 2000 osoba. Formiraju se masovni krematoriji na otvorenom diljem glavnog grada. Zbog izrazito loše situacije Velika Britanija stavila je Indiju na crvenu listu. Crveni alarm upaljen je i u Japanu. Tri mjeseca prije održavanja Olimpijskih igara na snagu stupa izvanredno stanje u Tokiju, Osaki i još dvije regije.

Pročitajte i ovo Dino Goleš CIJEPISE.ZDRAVLJE.HR Nakon brisanja građana iz platforme za cijepljenje: "Vremena je sve manje, a greške sve češće"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID PROVEDEN Tragedija blizu Garešnice: Radnik Hrvatskih šuma na licu mjesta poginuo nakon rušenja stabla

''Kako bi se igre održale, ulažemo krajnje napore u pokušaju otkrivanja kako poduzeti protumjere protiv koronavirusa i dobiti razumijevanje ljudi'', izjavila je Seiko Hashimoto, predsjednica organizacijskog odbora OI u Tokiju.

A koronavirus pojavio se i na Mount Everestu. Test norveškog penjača koji se spremao osvojiti najviši vrh na svijetu je pozitivan. Penjači i vodiči strahuju da se virus proširio i među drugima s kojima je Norvežanin boravio u kampu.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene