Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TREĆI VAL NEMA MILOSTI

Popunjeni kapaciteti COVID bolnice u Dubravi, zamjenica ravnatelja otkrila koliko su imali pacijenata koji su već primili obje doze cjepiva

Aktualno Galerija +0 Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava Galerija 1/1 >>
Popunjeni su svi kapaciteti u zagrebačkoj COVID bolnici, a klinička slika nije dobra. Sve je više mladih kojima treba bolnička njega, ali se barem brže oporavljaju.

Dok balansiramo s cjepivom, balansiramo i s bolničkim krevetima. Vijesti iz COVID bolnice u Zagrebu nisu dobre. O svemu je Dino Goleš razgovarao s Dianom Rudan, zamjenicom ravnatelja KB-a Dubrava.

Trenutno je u KB Dubrava hospitalizirano 430 bolesnika, od toga ih je 70 na respiratorima. ''Moram priznati da su nam kapaciteti popunjeni'', istaknula je Rudan.

Nažalost, bolesnici su sve više mlađe životne dobi, a kliničke slike su teške, govori. ''Imamo jako puno pneumonija, bolesnika koji su na mehaničkoj ventilaciji. Radi se o bolesnicima koji se vrlo brzo zdravstveno urušavaju i zahtjevaju mehaničku ventilaciju, međutim kako se radi o bolesnicima mlađe životne dobi, većina se brzo oporavi tako da dnevno imamo oko 25 bolesnika koje otpuštamo na kućnu njegu'', objasnila je liječnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID PROVEDEN Tragedija blizu Garešnice: Radnik Hrvatskih šuma na licu mjesta poginuo nakon rušenja stabla

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON NOVE STUDIJE EMA objavila - koristi cjepiva AstraZenece rastu s dobi. Otkrili i koliko je slučajeva krvnih ugrušaka zabilježeno kod drugih cjepiva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PORUKE IZ KRIŽEVACA Milanović opleo po Plenkoviću: "Čovjek izbjegava zajedničko obilježavanje, sad se pripremite na cirkus u Okučanima"

Od početka godine je u bolnicu zaprimljeno oko 1980 pacijenata od kojih je oko 97 cijepljeno. ''To su uglavnom bolesnici koji su cijepljeni prvom dozom cjepiva. Dvanaest bolesnika je cijepljeno s dvije doze'', rekla je.

Očekuju da će treći val, što se tiče hospitalizacija, početi jenjavati tijekom sljedećeg tjedna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene