Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJEPISE.ZDRAVLJE.HR

Nakon brisanja građana iz platforme za cijepljenje: "Vremena je sve manje, a greške sve češće"

Aktualno Galerija +0 Dino Goleš Galerija 1/1 >>
Iako odgovorni smatraju da ne postoji problem jer su izbrisane 4000 tisuće građana koji su se prijavili za cijepljenje, kada se bolje razmisli - mnogi su mogli biti već zaštićeni ili pak zaraziti se i težim oblikom COVID-a.

Je li problem s izbrisanim građanima za cijepljenje riješen? Postavljeno je to pitanje na više adresa - Ministarstvu, Zavodu za javno zdravstvo, Stožeru. No, nitko nije mogao potvrditi da su svi koji su ispali iz sustava u sustav i vraćeni. Ističu da većina jest, pa taj problem i ne smatraju toliko velikim.

Možda na ukupan broj cijepljenih i nije, no za one koji su se prijavili i ispunili kriterije za cijepljenje svakako je. Netko od tih građana mogao je na redu biti već početkom ožujka, sada bi već primio i drugu dozu, a nije. Taj isti netko mogao je necijepljen u međuvremenu i oboljeti od COVID-a, razviti teške simptome, završiti u bolnici.

No u sustavu velikih 55 posto koje si je Vlada zadala - taj je netko samo jedan od 1,8 milijuna ljudi. Samo broj, iako je, sjetimo li se početka pandemije, svaki život za Stožer bio podjednako važan. Ambiciozan cilj cijepljenja više neće trpjeti greške jer vremena je sve manje, a greške sve češće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUBOTA U 14 SATI Prosvjed Inicijative branitelja Petrinje zbog spore obnove: "Zajedno moramo tražiti odgovore ili ćemo 10 i više godina živjeti po garažama, kontejnerima, šupama…"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON NOVE STUDIJE EMA objavila - koristi cjepiva AstraZenece rastu s dobi. Otkrili i koliko je slučajeva krvnih ugrušaka zabilježeno kod drugih cjepiva

Podsjetimo, šest je osoba u Hrvatskoj greškom primilo dva različita cjepiva, a na današnji dan za njih 2360 ne zna se kojom su se dozom cijepili. Samo da onima koji cijepe mantra ne postane ona - "tko radi taj i griješi", jer tek će sad morati početi intenzivnije raditi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene